Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehetne párnap betegsza...

Hogyan lehetne párnap betegszabadságot kérni?

Figyelt kérdés

A helyzet az az, hogy a munkahelyemen az augusztusi szabadásgokat már rég le kellett adni és ki is osztották, viszont szükségem van 3 napra. Sajnos ilyenkor már nem engednek rajta semmit variálni, max a kollégákal lehetne cserélni, de pont a nyár közepén senki nem partner ebben illetve nem is akarok mindenkit végig kérdezni ne legyen gyanús utána.

A másik probléma, hogy a körzetünkben új orvos van fogalmam sincs ki az mennyire megértő, és mit lehet elintézni vele a nevét sem tudom.

Ebben az esetben mit lehetne tenni, próbáljam meg beadni hogy valami komolyabb hasmenésem van azt annyira nem lehet ellenőrizni sem, de félek az "nem ér meg" 3 napot, vagy inkább próbljam megbeszélni őszintén?

Melyik lenne jobb megoldás?

2021. júl. 19. 20:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
53%

Pontosan ahogy a tizes írja,ez a legrosszabb rendszer.

Nálunk márciusba elvárják h nyilatkozzak decemberig h melyik napokon akarok szabira menni.

Én akkor kérnék szabadságot ha valami halaszthatatlan ügyben kéne eljárnom vagy például olyan dolgot csinálnék ami nem várhat(építkezés,valami nagyobb csomag futár)

Ez így nem szabadság,ha most pl augusztus 12.én ömlik az eső akkor üljek otthon és van egy kukába dobott napom ami máskor aranyat ért volna?

Pont emiatt vannak sokan akik inkább táppénzre mennek ,rohadt rugalmatlan ez a rendszer.

2021. júl. 21. 11:23
 12/30 anonim ***** válasza:
#10: Könnyű okosnak lenni, ha az ember mindig korrekt és egyenes, ezt várja el a beosztottjaitól is. Valahogy az én területemen nem kell trükközni, máshol igen, pont az ilyenek miatt
2021. júl. 21. 12:45
 13/30 anonim ***** válasza:
33%
Cseszheted hogy en mint dolgozo korrekt vagyok ha a fönököm meg nem az es nem hajlando semmilyen kompromisszumra. Nem enged el szabira sürgős ügyben. Sok főnök azt mondja leszarom oldd meg.
2021. júl. 21. 18:35
 14/30 anonim ***** válasza:
41%
Tudom milyen, ha nyomorék a főnököd, és nem ad csak úgy szabit. Menj el az orvoshoz, mondd hogy fáj a fejed, van egy kis gyomorrontásod, három napra csak kiír. Valamikor teljesen törvényesen nem megy a dolog. Mocskos céggel, mocskos főnökkel meg úgysem baj kiba szni, megérdemlik. Oldják meg úgy a helyettesítésedet ahogy akarják. Van erre emberük, hogy megoldják.
2021. júl. 24. 13:31
 15/30 anonim ***** válasza:
14es ja és a kérdezőnek is jó buli lesz a munkaügyi bíróság.
2021. júl. 24. 13:51
 16/30 anonim ***** válasza:
27%

15-ös: akkor ha mondjuk felmondási idő alatt elmegy 2 hét táppénzre esetleg.

Nem egyszer kaptam már én is gyomorrontást olyan helytől ahol már csomószor voltunk. 2-3 napra kiír az orvos minden további nélkül ha egyébként nem vagy állandóan táppénzre járós. Ettől még nem lesz senki szar ember.

De ismerősöm úgy is volt már, hogy egész évben marha nagy volt a hajtás, otthon családi gondok stb és egyszerűen fizikailag elfáradt korrekten megmondta a dokinak, hogy brutálisan le van terhelve neki kell egy kis pihenő és 1 hétre kiirta táppénzre.

2021. júl. 24. 15:16
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

16os, csakhogy neked volt indokod a táppénzre, gondolom gyomorrontás alatt nem mászkáltál.

Itt akkor van gond, ha egy jóakaró meglátja a kérdezőt valahol és felnyomja a főnöknek. A főnök, ha szemét, befizet 15 ezret és kimegy egy orvos megnézni a táppénzen lévőt, megvizsgálja indokolt-e. És ha nem az, akkor bíróság.

Nem a főnök pártját fogom, csak hidd el, hallottam én már ilyet.

2021. júl. 24. 15:22
 18/30 anonim ***** válasza:

17-es: régen gyakoribb volt az tény.

én is hallottam már ilyet és azt sem akarták elfogadni indoknak, hogy csak boltba szaladt el pedig tudta mindenki, hogy egyedül él se család se semmi.

2021. júl. 24. 15:27
 19/30 anonim ***** válasza:
59%
16: De pont ettől lesz szar ember
2021. júl. 24. 15:29
 20/30 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs, a tp papírra rá tudják írni, hogy 8-2 között kijárhat például, vagy pl. akinek idegi kimerültsége van és x hónapig tp-n van, szerintetek az nem mozdulhat ki otthonról? Mivel az ember dolgozik vagy 30-40 évet azalatt, előfordulhat olyant, hogy akár magánélet, akár munkahelyi dolgok miatt kikészül és esetleg szüksége van pár hónap pihenésre (nyilván ha megengedheti magának), akkor már ki se mozdulhatna? Ilyen nincs, nem mindegy, milyen indokkal van valaki tp-n, de általában olyan sincs, hogy nem mehetsz le az utcára, azért nem kell mindennek bedőlni, akkor a tp-n lévő kismama se mehet ki az utcára gondolom :D
2021. júl. 27. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!