Mièrt van munkaerőhiány?
Mert a melósok hozzáállása kifogástalan, mi? :D
Könyörgök ezer éve,hogy dolgozhassak.
"Nekünk tapasztalt szakember kell,te most végezted el a sulit."
Majd a réten szedek tapasztalatot,ha lesz elég akkor visszajövök oké?
Minden oldalt végignéztem...
És én vagyok a lusta dög amúgy.
El akarok innen húzni minél hamarabb...
Semmi kedvem 50 éves koromban térden állva könyörögni,hogy legalább nettó 200-at kapjak.
Mert ha nincs tapasztalatod,akkor az egész 20,30,40-es éveidet mély szegénységben vagy köteles leélni.
Ha csak nem túlórázol nonstop,és akkor időd nincs arra se,hogy xarj egyet...
Meg erőd se nagyon...
De minden második honfitársad köpköd rád,hogy mennyire lusta vagy amiért nem dolgozol éjjel nappal,mert ilyen az élet...
Na húzzál már a...
Legközelebb valaki ezt mondja nekem,fejszét vágod az anyja fejébe,rakok rá egy karácsonyfa izzót,és felakasztom a templom tetejére.
És majd mondom neki,hogy temetés helyett miért nem dolgozni ment?
Mit sír?Hiszen ilyen az élet...
Ezt az undorító magyar mentalitást már nem bírom,és már a saját népemre se tudok úgy tekinteni,mint emberi fajra.
Konkrétan olyan kevesen vagyunk,legalább nálunk ne lenne minden második hlye...
De nem bakker,a főnök felesége aki nylja a tökeit milliomos,és az összes feladata annyi,hogy 15 perces kávézgatás,meg elmegy lecsekkolni hogy mindenki dolgozik-e.
Ja meg néha aláírat veled pár papírt,kérdezget,és megy tovább.
Ő magyaráz a fejlődésről,sikerről,te meg dolgozz éhbérért.
Külföldön se leszel hirtelen milliomos,de legalább megfizetnek,és kicsit jobban értenek hozzá hogy hogy kell az emberrel bánni.
Elvégre a pénzhez kell munka,és ha úgy bánnának egy normális külföldi melóssal itthon,mint ahogy velünk,akkor egyből felmondana.
Nem lenne baja,van otthon munkája. De egyből otthagyná.
Megmondaná,hogy velem nem bántok úgy mint egy kutyával.
Kiröhögnek minket külföldön konkrétan!
És ha nem tetszik,máshol is ez van.
Két ok miatt van munkaerőhiány:
1. ahol helyileg van munka, ott nincsen elég megfelelően képzett munkaerő. Pl. állítólag 40ezer informatikusnak lenne Magyarországon álláshely, de az emberek legnagyobb része maximum facebookozni képes a telefonján, egy szövegszerkesztés is problémát okoz neki, nemhogy a programmozás.
De hallottam olyat is, hogy jött a nyugati beruházó, elkezdte a toborzást a frissen felhúzott üzembe. Annyi volt a felvételi a hegesztőknek, hogy hegesszenek össze 3 vasdarabot a megadott rajz szerint. Kb 70-80%-a a hegesztő szakmunkás papírral rendelkezőknek nem tudta helyesen megoldani ezt a feladatot. Mondjuk ez a képzésről is sokat elmond, nem feltétlenül az emberek hibája.
2. ahol meg munkanélküliség van, ott az emberek annyira képzetlenek, hogy írni-olvasni alig képesek, nemhogy komplexebb feladatokat ellátni. Sőt, az olyan munkakörökben, ahol ennyire sincsen szükség, azt sem képesek elvégezni, mert az ún. "munkaetika" hiányzik belőlük. BAZ megyében pl. a C típusú közmunkások többsége nem képes időre megjelenni a munkahelyen, végigdolgozni a 8 órás műszakot, és amit csinálnak, abban sincsen sok köszönet.
Ezek sajnos mind személyes tapasztalatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!