Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Félek a gyári munka ezen...

Félek a gyári munka ezen részétől?

Figyelt kérdés

A személyiségtípusomról sokat olvastam, és sikerült jobban megérteni, hogy nekem a gyári munka nekem miért félelmetes. Már dolgoztam ott, és nem rémülök meg tőle, de most jelentkeztem egy gyárra ami elvileg nagyon jó. 250 bruttó, klimatizált helység, elvileg jó közösség, és könnyű fizikai munka, ami nekem a legfontosabb.

Tehát teljesen elviselhető lesz. Koffeint is iszok, ami segít kibírni, de a fizikumom elég jó.

De a 12 óra.... az olyan soknak tűnik. Ezt nekem három hónapig elég dolgozni, aztán már tanfolyamra megyek mással kapcsolatban. 12 órán át, ebből fog állni az életem két hónapig. És nekem ijesztő, hogy nem egy kreatív, szellemi munkát végzek, hanem...csak egy "értelmetlen" ismétlődő folyamatot, órákon át. Az is jó, hogy közben tudok gondolkodni, megszokom a folyamatot, és nagyon el tudok lenni a képzeletemben, tehát arra is gondolok, hogy kizónolok majd és nagyon jót filozofálok.

De valahogy... annyira fura bejárni. Fura "átadni" az életemet valami cégnek, ahova kötelező bejárni, reggel fel kell kelni, és van egy nagy kötelesség ami húz. Előző munkahelyeimen szabad voltam viszonylag, pl. Woltos futár is voltam, azt szerettem. De itt tényleg ott kell lenni, és csinálni.

Tehát, megvagyok ezzel barátkozva, örülök neki, de van egy ilyen félelem bennem. Mintha nem lennék erre képes, és depressziós leszek a semmitől. Régen a gyári munkától az voltam, de azt kényszerből csináltam, nagyon rossz gyárban, rossz emberek között, nehéz fizikai munka volt.

Ne arra válaszoljatok, hogy én hogyan ne féljek, hanem arra, hogy ti amikor dolgozni jártok olyan helyre, amit nem szerettek, akkor hogy bírjátok ki? Mit éreztek, hogy fogadjátok el? Reggel hogy keltek fel? Aki gyárban dolgozik, az különösen érdekelne, hogy élitek meg, hogy bírjátok? Nem érzitek, hogy nem éltek a munkán kívül? Minden gondolatotok érdekel erről.

2021. júl. 17. 19:29
A kérdező szavazást indított:
Gyárban dolgozom
Nem dolgozom gyárban
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Megértelek, àtérzem. Én is dolgoztam gyárban. Játékgyàrban voltam, három műszakban, szörnyű volt. Úgy éreztem a munkám 0, legalább élelmiszert gyártottam volna, annak több értelme lett volna, de a nap 24 óràjàban jàtékot? Szörnyű volt. Épphogy két hétig voltam ott.

Most ilyen félig vagyonőr, félig irodai munkám van, elég jó.

Kibírni: Én nem bírtam ki, azért is számoltam le két hétig. Nem maradok olyan helyen, amit gyűlölök.

Mit éreztem: Gyűlöletet, minden egyes nap, és nem bírtam kipihenni sem magam. Két hét alatt lement rólam 3 kg.

Reggel, hogy keltek fel: Hát, három műszak mellett nem mindig reggel kel az ember...de mindig fáradtan keltem azt tudom. Nem bírtam eleget aludni. A bejárás is iszonyatos volt. Átszállás, stb. Pedig a szállást azt a munkahely adta...

És igen, nem volt időm semmire, még aludni sem, nem hogy másra. Munkán kívül nem volt életem.

2021. júl. 17. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyárban dolgozom (élelmiszer). Kezdetben tartottam tőle, milyen lesz hosszú órákon keresztül ugyanazt a monoton mozdulatsort csinálni, a nap nagy részében lényegében egyedül (én egy gépet kezelték ráadásként). Kellemesen csalódtam, a kollégák hamar befogadtak, a főnök engedi időnként a cserét a munka folyamatok között (amikor már betanultam több részt). A gép mellett rengeteget lehet gondolkozni, én előnyét látom. Az előző munkahelyemen folyamatosan beszélnem kellett, ideges és nehéz felfogású embereknek elmagyarázni dolgokat (nem gyár). Ehhez képest felüdülés a gép kattogása, hogy 2-3 munkatárs van csak, akikkel néha szót kell váltani. A kreatív elme sosem mutatkozik, az én agyam tele van ötletekkel, elkezdem regényt írni, új hobbikat, amikre a szellemi kimerültség miatt a régi munkám mellett nem maradt energiám. Tavaly a covid alatt mi is 12 óráztunk, az fárasztó volt, de szerettem és szeretek gyárban dolgozni. Este, hétvégente bandázunk a kollégákkal, 20-tól 60-as korosztályig vegyesen (és van köztünk diplomás dolgozó is, tehát tévedés, hogy ott mindenki "bunkó, egyszerű faék", mert mindenkiben van szeretni álló tulajdonság. Dolgoztam szalagon, gyártósoron, ahol engedték, hogy beszélgessünk, ha elég gyorsak voltunk, és vidáman ment a munka. Mindenki más típus, nekem könyörögtek az értelmiségi szüleim, hogy csak gyárba ne, 16 évet végigkínlódtam tanulással, utána hármat szellemi munkával, amit szívből utáltam, és a soron megtaláltam a helyem. Ha nagyon nem vonz a dolog, gondolj arra, hogy nem örökre szól.
2021. júl. 17. 23:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

12 orat gondolom nem heti 5 napban nyomsz le ilyen keves bruttoert. Mert a brutto nem az amit kezhez kapsz.

Ugyhogy gondolj arra, 4 oraval tobb mint a 8 ora de tobb szabadnap jar miatta.

2021. júl. 18. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem heti 5 napban persze. Ezzel is nyugtatom magam igen. Köszönöm az eddigieket.
2021. júl. 18. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!