Veletek volt már olyan, hogy egy kollégátok hirtelen megbetegedett, és ezért be akartak rendelni a szabadnapotokon?
Étteremben dolgozom, ami heti hét napban üzemel, mosogatok. Én három napot dolgozom, rendszerint hétfőt, pénteket és vasárnapot. Tehát ma szabad vagyok. Az előbb hívtak, hogy a másik mosogató megbetegedett, tudnék-e ma dolgozni. Fel nem vettem, hanem a Whatsappon visszaírtam, hogy nem tudok. (Teendőkben voltam, nem igazán értem rá felvenni.) Az írtam, hogy kiránduló programom van haverokkal. Ez amúgy nem igaz, egyszerűen csak nem lenne kedvem ma dolgozni. Válaszban arra utaltak, hogy nehéz lesz megoldaniuk. Most emiatt rosszul kellene éreznem magamat, lelkifurdalásom kéne, hogy legyen?
Veletek volt már hasonló? Ha nemet mondtatok, lett belőle gond?
19-es: személyes tapasztalatként annyit tennék hozzá, hogy simán lehet ráadásul olyan, hogy nem is abban a városban vagy a szabadidődben ahol a munkahely van.
Például nálam volt olyan, hogy kettőig dolgoztam. Munka után elugrottunk kirándulni egyet Pestre ami kb 100km. És felhívnak, hogy estére nem tudnék e beugrani 4 órát dolgozni?
Vagy olyan is volt, hogy átugrottam barátnőmhöz aki akkor 45km-re lakott. 2-ig dolgoztam. Rögtön munka után mentem oda. Kb 4 óra körül felhívtak, hogy nem tudnék visszamenni egy pár órát dolgozni? Mondtam, hogy nem vagyok otthon, nem tudok.
Ez nem is az a kategória, hogy rugalmas-e az ember hanem szimplán éli az ember a normális életét és nem 24 órát készenlétben van, hogy jajj mikor hívnak be.
Bár én csapatvezető vagyok de nálunk is az van leírva a szerződésbe, hogy munkaidőben kell nálad lenni a céges telefonnak. Munkaidőn kívül nincs előírva. Munkatársam ahogy kilép a kapun már kapcsolja is ki munka után.
Én általában hordom magammal de volt egy alkalom amikor kiakadtam. Péntek délelőtt az volt megbeszélve, hogy szombaton nem dolgozunk, mert takarítást csinálnak. Oké, tájékoztattam az embereimet azaz 20 embert, hogy a hétvége szabad, mert nem lesz most túlóra.
Erre hív a főnököm kb péntek délután 18 órakor, hogy tájékoztattam az embereimet, hogy mégis csak lesz túlóra szombat reggel? Mondom mi van? Azt mondja küldtem emailt róla egy fél órája. Mondom éppen vezetek 80km-re és nem olvasgatom a céges emaileket péntek délután a 40 fokban. Azt mondja akkor felkéne hívnom mindenkit és tájékoztatni őket.
Na erre mondtam, hogy ha akarod te felhívod őket én nem fogok egyesével mindenkit megkérdezni, hogy tud-e jönni mégis csak szombaton mikor úgy volt, hogy nem lesz szombat.
Azt mondja ennek még lesz következménye.
Hétfőn behívatott a HR meg a főnököm főnöke, hogy miért nem jött össze a szombati túlóra.
Mondom azért, mert világosan le van írva a szerződésbe, hogy munkaidőn kívül nem kell magamnál tartani a telefont. Megnézte a főnök, hogy tényleg benne van-e és tényleg benne volt.
Nem lett semmi következménye. Na azóta én is némítom a picsába munka után.
Max este 6-7 körül még ránézek egyszer vacsora után és ennyi.
Volt ilyen. Szerencsére ritkán, ha tudom, próbálom kimagyarázni magam. Többnyire valami hivatalos intézni valóra hivatkozom, vagy hogy elutaztam, messze vagyok. Azzal úgy vannak, hogy biztos fontos, ha már hivatalos és jobban elfogadják, messziröl meg tudják, hogy tul soká érnék be. De volt már olyan rohadék, akinek mondtam, hogy szomszéd megyébe vagyok és bakker,azt mondta nem baj, ha késön érek be de meg kéne csinálni..aztán utolag kiderült, hogy nem is volt fontos aznapra az a meló, csak hazudott a ge ci fönök mikor behivott.jobban jár mindenki ha két teloja van, amelyik számodat megadtad a munkahelyen, azt tarsd kikapcsolva szabadnapon. Jogod van hozzá.
Baromi kellemetlen, mikor eltervezed, hogy mész valahova, pihizel, filmezel, stb és akkor jön a hívás hogy mégis be kéne menni. Álljon be a fönök addig ne mást zaklasson.
Be szoktam menni, ha hívnak.
Úgy vagyok vele, velem is lehet bármi, nálunk korrektek az emberek többsége, megköszöni, megkérdezi hogy adja vissza.
Ha nem szeretném a munkám, mondjuk lehet nem jönnék be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!