Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Veletek volt már olyan, hogy...

Veletek volt már olyan, hogy egy kollégátok hirtelen megbetegedett, és ezért be akartak rendelni a szabadnapotokon?

Figyelt kérdés

Étteremben dolgozom, ami heti hét napban üzemel, mosogatok. Én három napot dolgozom, rendszerint hétfőt, pénteket és vasárnapot. Tehát ma szabad vagyok. Az előbb hívtak, hogy a másik mosogató megbetegedett, tudnék-e ma dolgozni. Fel nem vettem, hanem a Whatsappon visszaírtam, hogy nem tudok. (Teendőkben voltam, nem igazán értem rá felvenni.) Az írtam, hogy kiránduló programom van haverokkal. Ez amúgy nem igaz, egyszerűen csak nem lenne kedvem ma dolgozni. Válaszban arra utaltak, hogy nehéz lesz megoldaniuk. Most emiatt rosszul kellene éreznem magamat, lelkifurdalásom kéne, hogy legyen?

Veletek volt már hasonló? Ha nemet mondtatok, lett belőle gond?

2021. júl. 17. 10:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Volt nem egyszer ilyen, de katona vagyok és én tudomásul veszem, hogy "ilyen a popszakma"!
2021. júl. 18. 17:55
 12/25 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy el tud kanászodni a dolog. Mikor fiatal voltam, nem volt barátnőm akkor rendszeresen előfordult, hogy kollégának programja van, kolléga beteg, stb majd én bevállalom. Természetesnek vették, hogy majd én úgyis megoldom. Mikor már minden héten vagy 2 hetente volt valami akkor meguntam. Például hétfőn 14-22-ig dolgoztam, kedden meg 6-14-ig kellett mennem kb 4-5 óra alvással.

Egyszer csak azt mondtam, hogy barátnőm van, szabin vagyok stb, nem tudom megoldani. Párszor ezt mondtam, hogy nem tudom megoldani.

Aztán a vége az lett, hogy csak vettek fel még egy embert, hogy ne kelljen mindig variálni.

Nem szabad hagyni magad, mert kb semmibe se fognak nézni hiába akarsz te rendes jófej lenni. Mindenhol a kihasználás megy.

2021. júl. 18. 23:45
 13/25 A kérdező kommentje:

Végül mi derült ki másnap! A kollégának enyhe megfázásos tünetei voltak, ezért ráparázott, hogy covidos. Előző nap elment teszteltetni magát, aznap még pont megjött az eredmény, negatív lett. Így bement dolgozni. Tehát ha fogom magam és beindulok, az lett volna, hogy fölöslegesen megyek be, és jöhetek is haza. Abszurd.

12: Volt amúgy egy korábbi munkahelyem is, ahol ebből rendszer volt. Egyetlenegyszer mentem bele. Ott egy kolléga több hétre megbetegedett, így összevissza variálgatták a beosztásokat. Végülis probléma nem lett soha abból, hogy nemet mondtam, azt mondták, ez a cég szabálya, hogy ilyen esetben minden dolgozót végig kell hívogatni, mielőtt munkaközvetítőhöz vagy más megoldáshoz folyamodnak. Ez okés, bár néha kissé kellemetlen volt. Mint amikor például pubban sörözgetés közben hívtak fel, hogy esetleg nem tudnék-e menni aznap este tízre. Alapjában véve úgy vagyok vele, hogy a szabadnapjaimon azt is felejtsék el, hogy létezem.

2021. júl. 19. 08:09
 14/25 anonim ***** válasza:
82%

Csak amikor majd nagy szemekkel mesz oda a fonokhoz hogy a munkanapodat rakjatok at mashova mert kozbe jott valami majd csodalkozol ha azt mondja nem....

adok-kapok van.

2021. júl. 20. 21:32
 15/25 anonim ***** válasza:

Sok helyen dolgoztam már de ez az adok kapok nagyon ritka.

Általában az van, hogy valaki beugrik 10 alkalommal és talán neki egyszer lesz rá szüksége, hogy segítsenek.

2021. júl. 20. 21:59
 16/25 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsó válaszadóval. Nálunk ez heti szintű dolog és hogy őszinte legyek én sem szeretem, de azt sem, hogyha én vagyok beteg és másnak kell emiatt pluszba bemennie. De már olyan kevesen vagyunk, hogy ha valaki kiesik, azt nagyon gáz megoldani. Sokszor délután telefonálnak, hogy estére menj be dolgozni pluszba, mikor kb. 1 szabadnapokkal dolgozunk már így is, és sajnos itt is rászállnak 1-2 emberre és azok az illetők vannak egyből behívva. Arról nem beszélve, hogy valóban ezt ki is használja sok mindenki, volt hogy nem volt kedve szombaton dolgozni és kihúzta magát(nem volt beteg), emiatt akinek lett volna egy szabad szombatja a hónapba be volt rángatva. Sokszor bevállaltam amúgy, de nem mindig, van hogy nem és kész, az első pár hónapba minden hülyeségre rábólintottam, ki is használták rendesen. Váltani fogok ebből viszont.
2021. júl. 21. 23:09
 17/25 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nyilván nem arra gondolok, amikor valaki beteg és kiesik, de nálunk ez már nem csak akkor megy így, sajnos.
2021. júl. 21. 23:10
 18/25 anonim ***** válasza:

Nalunk megy az adok-kapok. Mikor a covid miatt estek ki emberek es szabadnapon bekellett menni, de jelentkezo vagy nem volt vagy mindig ugyanaz a 2, na akkor honapokig nem volt kivansagmusor ki melyik hetvegen meg hetkoznap szeretne pihenonapot.

Amikor rugalmasan allunk a dologhoz, a beosztasunknal is elmondhatjuk mikor szeretnenk otthon lenni.

+ ha bemesz a szabadnapon az nem ingyen munka... vagy kapsz helyette masik szabadnapot vagy ki van fizetve. Igy a hisztit nem ertem.

2021. júl. 22. 22:31
 19/25 A kérdező kommentje:
18: Nálam a rugalmasság nem azt jelenti, hogy a szabadidőmben is a munkahely élvez prioritást, és bármikor ugrok a szóra, és megyek befele, ha hívnak. Ha egy héttel előre közlik, hogy a következő héten másképp leszek beosztva, az oké. Ahogy az is, ha egy adott napon tovább kell maradni 1-2 órával nagy vendégforgalom miatt. És nem fogom a szabadidőmet drasztikus mértékben beáldozni azért, mert valaki megbetegszik. Oldják meg másképp, üzletvezetőként és főnökként kell, hogy legyen valami a tarsolyban ilyen esetre.
2021. júl. 23. 09:56
 20/25 A kérdező kommentje:
És nem fogom=De nem fogom
2021. júl. 23. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!