Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen most az élet a munkaerő...

Milyen most az élet a munkaerő piacon?

Figyelt kérdés

Jelenleg dolgozok, de egyrészt nagyon keveset kapok (minimálbért), másrészt a munkaköröm se köt le, és még a munkakörnyezet is toxikus, már egy ideje érlelődött bennem a felmondás gondolata, szóval úgy döntöttem, hogy elkezdek állásokat keresni.

Több ismerősöm is mondta, hogy jelenleg szinte esélytelen, mert a legrosszabb munkákra is nagyon nagy a túljelentkezés, illetve a legtöbb jó állást cégen belül vagy pedig protekcióval betöltik, szóval inkább becsüljem meg, hogy egyáltalán van hol dolgozni.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy jelenleg mi a helyzet, tényleg ennyire nehéz munkát találni?

2021. júl. 12. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van munkahelyem, plusz másodállásom, de már bő 1 éve keresek munkát.

Ha vissza is hívnak, akkor kiderül, hogy vagy nem az a munkakör vagy sokkal kevesebb a fizu "csak a próbaidő alatt" vagy simán csak átverés az egész. De inkább az a jellemző, hogy vissza sem hívnak.

Nekem is az a tapasztalatom (ahogy a közvetlen környezetemben látom), hogy hiába megy ki egy álláshirdetés, már meg is van rá az ember saját körökön belül.

Most szerdára behívtak egy interjúra, hosszú ideje ez az első, ami teljesen normálisnak tűnik. Aztán majd kiderül. :D

2021. júl. 12. 12:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen nagyon nehéz ,1hónapja keresem a munkát 150helyre küldtem el az önéletrajzom, 5helyre hívtak be, de végüls egyik se hívott vissza.
2021. júl. 12. 12:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj elkeserítő amit írtok. :( Én is váltani szerettem volna. Nálam akkor telt be a pohár, mikor legutóbbb felvettek egy embert 8 általánossal 250 nettóért, úgy hogy bent sincs 8 órát meg mindenért huzza a száját, én meg kapok diplomával 180-at és bent ülök folyton, mindent én csinálok, szabira sem megyek. De így hogy fogok váltani ha semmi lehetőség. Szurkolok nektek!!

N

2021. júl. 12. 13:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó én kevesebbért csinálom mint te, de hasonló a szituáció teljesen :D
2021. júl. 12. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: Komolyan?? Akkor te is besokalltál gondolom.
2021. júl. 12. 13:25
 6/7 anonim válasza:
88%
Igen sajnos jól látod a helyzetet nagyon nehéz elhelyezkedni. Korábban sok állásra jelentkeztem volt ahol semmi válasz nem jött az önéletrajz elküldése után, volt ahol behívtak de nem engem választottak. Már kb. 2 éve ez megy.
2021. júl. 12. 15:45
 7/7 anonim ***** válasza:
74%
Szar, mint eddig is.
2021. júl. 12. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!