Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ki hogyan veszi rá magát,...

Ki hogyan veszi rá magát, hogy dolgozzon home-office-ban?

Figyelt kérdés
Eleinte elég jól ment, de tavaly március óta nem voltam bent. Eljutottam arra a pontra, hogyha nem beszélek valamelyik kollégával, akkor nem is dolgozom. Járt valaki hasonlóan? Már a páromat kértem meg, hogy üljön mellettem, mert különben nem állok neki a munkámnak.
2021. júl. 12. 11:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk sokat segít ha van feladat amit el kell vegezni.

Amúgy az irodában sem csinálnál semmit.

2021. júl. 12. 11:11
 2/23 anonim ***** válasza:
85%

Én iskolás vagyok ha nem probléma én ilyen szemszögből próbálnám elmeselni. De tudom milyen ez a helyzet.

Hasonló helyzetben voltam én is, de az volt a fejemben, ha nem végzek ezzel meg azzal, akkor semmire se fogok haladni. Én legalábbis így vettem rá magamat, meg mikor rohadtul nem volt kedvem de muszáj volt valamit megcsinálni akkor fogtam magamat és kimozdultam egy kicsit kocogni meg levegőzni, ami aztán meghozta munkakedvemet.

Mondjuk mellete az is rátett tudtam chatelni a haverokkal, amivel kitudtam húzni ezt otthon lévő létet.

2021. júl. 12. 11:15
 3/23 anonim ***** válasza:
87%
Az motivál, hogy ha nem csinálom meg, akkor kirúgnak.
2021. júl. 12. 11:17
 4/23 anonim ***** válasza:
86%
nincsenek napi feladataid? határidő?
2021. júl. 12. 11:17
 5/23 Metionin ***** válasza:
92%
Én simán ugyanúgy mint amikor be kellett járni. Megcsinálom a reggeli rituálét, összeállítom az aznapi teendők listáját, haladok rajta végig és pipálom őket. Akkor tartok szünetet, amikor egyébként is tartanék és akkor fejezem be, amikor egyébként is befejezném.
2021. júl. 12. 11:24
 6/23 A kérdező kommentje:

Nincsenek napi feladataim (max. az, hogy beírjam mivel mennyit foglalkoztam), de tipikusan nem jól visszamérhető, hogy mit csináltam. Ha azt mondom nagyobb a feladat, mint hittem, akkor adnak rá plusz időt.

Sajnos amúgy is rengeteg más feladatom van/volt (költözés, egyetemi vizsgák, idős rokon ápolása), îgy sokszor úgy érzem, hogyha egész nap dolgoznék sem fejezném be a feladataimat, vagy csinálnám meg őket elég jóra.

2021. júl. 12. 11:36
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

"hogyha egész nap dolgoznék sem fejezném be a feladataimat, vagy csinálnám meg őket elég jóra."

a megoldás akkor sem az hogy feladod. kivéve ha ki akarod rúgatni magad

2021. júl. 12. 11:39
 8/23 anonim ***** válasza:
96%
Akkor ezek szerint az irodaban sem dolgoztál teljes gőzzel.
2021. júl. 12. 11:42
 9/23 anonim ***** válasza:
97%

Nem vagyok kisgyerek, hogy csak akkor dolgozom, ha a férjem mellettem ül. Van munkám, amit meg kell csinálni. Van, hogy előre dolgozok és akkor csinálok magamnak 1 szabadnapot és van, hogy minden nap egy kicsit dolgozom.

A motivációm pedig egyszerű, kapok fizetést amiből a számlákat fizetem stb, és nem akarom, hogy kirúgjanak.

2021. júl. 12. 11:47
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom a home office-t, sokkal produktívabb vagyok amióta itthonról dolgozom, jobban telik a nap és van elég önfegyelmem ahhoz, hogy ne ússzak el semmivel. Igaz nekem nem volt ennyi extra feladatom, bár egy hitelfelvétel-házvásárlás-költözés folyamatot sikerült beiktatni tavaly tavasszal, de mégse okozott gondot a munkámban. Az a helyzet, hogy bár én csak az előnyét látom, szerintem nem való mindenkinek a home office, vannak olyan emberek akik sokkal motiváltabbak, ha a kollégákkal egy légtérben vannak és ha az irodai rutinjuk teljesen külön van az otthoni életüktől. Nincs ezzel baj, csak akkor nem érdemes erőltetni. Nem tudod magad valahogy visszakérni az irodába?
2021. júl. 12. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!