Közeli hozzátartozó halála esetén (a nagymamám hunyt el), köteles elengedni a főnök?
Ma reggel szóltam a közvetlen felettesemnek, hogy a nagymamám tegnap elhunyt és jövő héten pénteken 1 napra szeretnék szabadságot kérni. Eléggé húzta a száját, hogy akkor majd felborul a rend, meg kevesebben leszünk. (Mert úgy kértem hogy ketten az élettársamal megyünk.
Meg hogy majd beszél az illetékessel, hogy variálják át, mert az 2 mínusz.
Egy műszakban vagyunk.
Erre köteles rendkívüli szabadságot adnia, (legalább nekem), vagy a szabadságról vonódik le?
Azt ugye nem teheti meg hogy nem enged el? :(😭
Eleve háromban vagyunk kedves kérdező.😪
Volt hogy már beállt nekünk segíteni mikor kevesen voltunk.
De most nehogy már azon a két emberen múljon egy nap.
Oldja meg.
Azt megértem, ha párom sima szabit kap, de úgy tudom nagymama az egyenes ágú rikij5.
Anya anyukája. Azt sem bánom hogy a szabim ól jön le, így is van még 19,de azért ez marha rosszul esett.
Jó, nem kértem mondja azt, hogy részvétem, de azért ez elég aljas ilyenkor is az emberhiány jár az eszébe. 😪
Nem teheti meg, hogy nem enged el! Közeli hozzátartozó halála esetén jár az alapszabidon felül 2 nap!
Ezzel ő is tisztában van...
A hallotti bizonyítványt be kell mutatni?
Vagy csak ha kéri?
Halál esetén jár 2 nap szabi, amit kegyeleti szabadságnak hívnak.
Halotti bizonyítványt kell beküldeni hozzá.
Azt azt hiszem apa intézi, holnap utazik le (tőlünk 180 km re) virágboltos, meg minden ilyesmi.
Azt utólag is lehet? :(
Nem tudom hogy működik ez ne haragudjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!