Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A két munkalehetőség közül...

A két munkalehetőség közül melyiket választanád?

Figyelt kérdés

1. Lehetőség: Budapesten, irodai munka, a végzettségemnek megfelelő. Tárgyalóképes angol nyelvtudás szükséges hozzá, egyetemi diploma. A munkavégzés kezdete reggel 9:00 óra, és este 18:00-18:30-ig kell bent lenni. A kezdő fizetés nettó 210 ezer forint, de négy év alatt felmegy nettó 330-ra, de később már csak nagyon lassan növekszik. Vidéki vagyok, így egy lakást is bérelnem kellene. Nem hinném, hogy kezdetben félre tudnék tenni. Később pedig hitelre kellene venni egy lakást, az is sokba kerülne.

2. Lehetőség: Németországban egy szállodai étteremben pincér. A fizetés nettó 1300-1600 euró kezdőként, a borravalót megtarthatom és van 13-14 havi fizetés is. Szállást biztosít az szálloda, kulturált helyen, egyágyas szoba, fürdőszobával és egy kis konyhával. Ennek az ára 300 euró havonta, illetve az étterem reggelit, ebédet és vacsorát is biztosít kedvezményes áron. A napi étkezés kijönne max. 7-8 euróból. Az havonta kb. 250 euró. Így ha a minimális 1300 eurót keresném, abból a megélhetésre elmenne 600 euró, és maradna 700, ha pedig 1600 eurót keresek, akkor meg kb. 1000 maradna meg. Két műszak van. Reggel 6:00-14:00, a másik pedig 14:00-22:00. Heti 5 napot kell dolgozni, napi nyolc órát. Lehet vállalni túlórát is, de nem elvárás.

Vidéki vagyok, ha Pestre mennék előbb bérelni, később meg hitelre kellene venni lakást. Ha Németországba mennék, akkor idős koromra hazaköltöznék, vidéken van egy jó házam. Vidéken a szakmámban nem tudok elhelyezkedni.

Te melyik lehetőséget választanád?

2021. júl. 1. 14:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, bár a közjegyző csak 180-at fizet. Bíróságon és ügyészségen is ennyi a kezdő. Van pár nagyobb iroda, ahol voltam, ott ajánlottak 250-et, de mondták, hogy nem árulnak zsákba macskát, napi 10-12 órát kell dolgozni. Túlórát nem fizetik ki, azt belekalkulálják a fizetésbe, így jön ki a nettó 250. Órabérre leszámítva kb. nettó 1200 forint lenne. Nyolc órás munkaidőre átszámítva nettó 200.
2021. júl. 1. 15:46
 12/14 anonim ***** válasza:
44%
Miért nem mész el multihoz vállalati jogásznak?
2021. júl. 1. 15:50
 13/14 anonim ***** válasza:
94%
Annak idején én is az alul fizetett, végzettségemnek megfelelő munkát választottam és anyagilag küszködtem. Nem volt meg a stabil anyagi hátter, így engem nem elégített ki az, hogy a szakmámban dolgozok. Mondjuk lehet, hogy nem is vagyok eléggé elhivatott, de ha napi pénzügyi gondok vannak, az komoly stresszt okoz. Én 10 év távlatából már a pénzt és a megélhetést választanám. Ezen kívül a szállodázást csinálhatod pl. 1 vagy 2 évig, amíg összeszedsz egy kis tőkét magadnak és utána már a szakmádban is nézelődhetsz. A mai világban a legfontosabb a tőke.
2021. júl. 1. 20:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp megpróbálnám németet. Egyszer fiatal az ember, itthon átlag melót később is csinálhatsz.
2021. júl. 1. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!