Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Volt egy ,,igazolatlan" napom...

Volt egy ,,igazolatlan" napom a munkahelyemen. Mi a teendőm a NAV felé?

Figyelt kérdés
Természetesen azonnali hatàllyal el is jöttem a cégtől. A lényeg az, hogy közbe jött egy sürgős eset, és választanom kellett, hogy az, vagy az aznapi munka, hát inkább a fontos esetet választottam, mert a munkahelyemen egyébként is le akartam számolni. Próbaidő alatt voltam. Közölték, hogy ez igazolatlan nap, nem lesz tb-m aznap, így innentől piros lesz a tb-m, nem fognak ellátni. Nekem viszont sürgősen fogorvoshoz kéne mennem. Mi a teendőm? Fizetnem kell a NAV-nak? Kifizetem természetesen, hogy legyen ellátásom, de nem adtak semmilyen felvilágosítást. Munkahelyen kérdeztem, ott sem adtak. Valakinek valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Vagy egyszerűen menjek be a NAV-ba a TB könyvemmel, és mondjam, hogy szeretném rendezni ezt az egy napom?
2021. jún. 29. 17:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Amúgy be voltál jelentve rendesen ezen a munkahelyen...? Úgy értem, hogy nem napi bejelentéssel, hanem rendes jogviszonyban?
2021. jún. 29. 18:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Na megtaláltam a hivatalos információt! Ha 11 napig volt rendes bejelentett a munkaviszonyod, akkor 11 napig még "passzív" jogon biztosított vagy!

[link]

Hosszabb munkaviszony megszűnése után van a 45 nap, de a te esetedre ez vonatkozik:

"Ha a biztosítás (pl. munkaviszony) 45 napnál rövidebb volt a megszűnését megelőzően, akkor a fentiek szerint belföldinek minősülő személy egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága azzal – a 45 napnál kevesebb – időtartammal hosszabbodik meg, amennyi ideig a jogosultsági feltétel fennállt (pl. a 30 napig fennálló munkaviszony esetén 30 nappal). "

2021. jún. 29. 18:45
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen, be voltam jelentve. Rendes gyári munka volt. De most akkor van teendőm azzal az egy igazolatlan nappal? És ha igen akkor mi?
2021. jún. 29. 19:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, leírtam a 12-ben! :)))

NINCS teendőd! Ha volt 11 nap bejelentett jogviszonyod, akkor annak megszűnte után 11 napig még passzív jogon él az egészségbiztosításod.

Nem kell fizetni semmit. Mehetsz orvoshoz.

2021. jún. 29. 19:25
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2021. jún. 29. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!