Hagytatok már ott munkahelyet az elvárt öltözet miatt? Vagy volt olyan állás, amire felvettek volna, de azért nem fogadtad el, mert nem tetszett a "dress code"?
Szerencsére nálunk lazán veszik. Elvileg a szabályzatban benne van, h férfiaknak tilos a térd fölé érő nadrág nyáron is, de amikor megpendítettem hogy
1. vagy bejövök nyáron miniszoknyában, ami a szőrös lábammal nem lesz egy épületes látvány, és lehet h még a tököm is kivillan majd belőle, vagy
2. kap az esélyegyenlőségi ombudsman egy szívhez szóló levelet, hogy a vállalatnál nemek alapján történő szexista hátrányos megkülönböztetés zajlik, akkor hirtelen kevésbé érdekelte már a HR-t a dresscode és nem basztattak a rövidnadrág miatt.
Nem dress code volt, hanem munkaruha, amit nagyon nehezen viseltem magamon.
-hajhalo
-fejfedo
-szemuveg
-neha fuldugo
-szájmaszk
- munkas póló
- munkas felső
- munkas kopeny
- gumikesztyu
-munkas nadrag
- munkavedelmi cipo
- nejlon a cipon
Gyari munka, soron voltam (gyógyszer).
Mikor odamentel a szalaghoz, ezeket mind fel kellett venned, be is kellett "mosakodnod", és 2x kezet fertőtleníteni.
Sokszor azért nem mentem el pisilni, vagy inni egy kortyot, mert nagyon hosszú idő volt levetkőzni és beöltözni.
Az ebédszünet arra volt elég (fél óra), hogy éppenhogy csak meg tudjak kajalni, annyi időt elvett az oltozkodes.
Ezen kivul ku..va meleg is volt a ruhák alatt, szakadt rólam a víz.
Nem bírnék olyan helyen dolgozni, ahol szigorú dress code van. A mostani helyen csak annyi az előírás, hogy spagettipántos top nem lehet rajtunk illetve ilyen nagyon rövid mini szoknya/nadrág. Ezen kívül igazából bármit fel lehet venni, de ez egy zárt irodaház, ide nem járnak be külsősök, szóval gondolom ezért nincs előírás. Azoknak a kollégáknak, akik olyan irodaházban dolgoznak, ahol fogadnak kuncsaftokat is, ott van rendes egyenruha is.
Nekem eleve farmer + póló + télen kapucnis pulcsi az alapszettem, nagyjából minden ruhám ilyen. Tehát ha felvennének olyan helyre dolgozni, ahova magas sarkúban, szoknyában, blúzban kell menni dolgozni, igencsak bajban lennék, mert egy ilyen ruhám sincs. :D
35/N
Nálunk is munkaruha van. Fehér cucc.
Póló, nadrág, köpeny, csizma, szájmaszk (a vírus miatt csak), védőszemüveg (opcionális), gumikesztyű, karvédő (ez a vízálló), hajháló. Füldugó is van, de ez inkább dísznek van. Kb senki sem használja, bár a gépek zaja elég komoly.
Engem nem zavarnak. Azért vannak, hogy ezeket koszoljam össze, és ne a saját ruhámat. Sz@r volna minden nap másik ruhát húzni, illetve mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!