Ha ez a 3 szakmam meglesz, fogok is tudni vele rendesen dolgozni?
sziasztok. okj-n szeretnem elvegezni a kozmetikus, mukormos es gyogymasszor szakokat. (tudom, se a suli nem lesz olcso, se a rengeteg kellek ami szukseges a munkahoz, de erre azert tellene, igy ez nem szempont a tovabbiakban).
termeszetesen ha ezek megvannak, otthon dolgoznek. de az lenne a kerdesem, hogy fog egyaltalan barki is jonni hozzam? vagy valoszinuleg nem? ez az egyetlen egy amitol rettegek, hogy a legvegen senki sem jonne.. :/
Gyógymasszőr voltam (kórházban dolgoztam).
Ha elsősorban otthoni munkát keresel, akkor csinálj egy sima frissítő masszőr tanfolyamot. Ez pár nap alatt megvan, okj bizonyítvány helyett egy tanúsítványt kapsz, amivel már lehet vállalkozni.
A gyógymasszőrhöz nagyon sokat kell tanulni, kórházban kell ápolói feladatokat csinálnod 1 évig, boncolásra menni és nagyon-nagyon-nagyon sok latint és ógörögöt tanulni. És ezek még a könnyű részei, tulajdonképp egy kisebb "orvosi". ;)
Ja, és ha rendesen gyógymasszőrként akarsz otthon praktizálni, akkor teljesen át kell alakítani a lakást is hozzá (öltözőhelyiség, vendégmosdó, fertőtlenítő helyiség stb), illetve szerződésben kell lenned a TB-vel, kell lennie egy reumás- ortopéd stb szakorvosnak feletted, illetve az ÁNTSZ örökké ellenőrizni fog. Ja, és horror egy ára van csak annak, hogy ebben dolgozol. Viszi a pénzt anélkül, hogy dolgoztál volna egyaltalan.
Frissítő\sved masszőr tanfolyammal meg csak a NAVos dolgaid vannak jóformán, semmi macera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!