Szerintetek melyik a jobb? Heti öt napban napi 8 óra munka, vagy heti három napban napi 12?
Figyelt kérdés
Tehát 5 napban normál munkamennyiség, a munkanapokon is van szabadidőd. Vagy 3 napban hatalmas mennyiségű munka, szinte az egész nap odavan. Szerintetek melyik a jobb?2021. jún. 27. 08:16
21/30 anonim válasza:
19 Nem, epp ez az, hogy a ket szabadnapom az esetek tobbsegeben a szombat-vasarnap. Neha van szombaton vagy vasarnap munka (mind a ketton soha), olyankor van egy szabadnap helyette hetkoznap. De ez kb 3-4 hetente fordul elo, altalaban szabadok a hetvegeim.
22/30 anonim válasza:
A napi 8 órás beosztást utálom a legjobban, irodai munka 9-17.30-ig dolgozunk, (ugye 30 perc az ebédszünet), 30 perc az utazás, azaz már 8 óra körül elindulok otthonról, és olyan 18.20 fele szoktam hazaérni attól függően, hogy mikor végzek.
Télen konkrétan olyan érzésem van amikor hazaérek, hogy vége a napnak :D
Bármikor aláírnám a 3x12 órát, főleg ha egymás után lenne a 3 nap.
23/30 anonim válasza:
3*12
Dolgoztam így. Bár a munkaidőt néha szenvedés lehúzni, de mindig lehetett eleget lazulni is közben és több szabadnap jut.
24/30 anonim válasza:
3x12, mert vannak teljesen szabad napjaid - én sajnos nem tehetem ezt meg, így napi 8-at dolgozok minden nap.
25/30 A kérdező kommentje:
Mondjuk, amikor a három, egymást követő szabadnapom van, elég sűrűn megesik, hogy a harmadik napon este döbbenek rá, hogy nem használtam ki eléggé. Ha az első kettőt bulizással töltöm, akkor is hasonló érzés kerülget a végén. :)
2021. júl. 1. 15:10
26/30 anonim válasza:
A jó időbeosztás rajtad múlik, érdemes megtervezni, mikor mit csinálsz.
27/30 anonim válasza:
Attól függ, milyen munka, és milyen az időbeosztás. Ha NAGYON kimerítő vagy szellemileg vagy testileg, akkor az 5x8 órát választanám, ill. csak saját szempontból, az sem mindegy, hogy mikor van munkaidő vége, mert nincs autóm, így fontos lenne, hogy ne éjfélkor vagy hajnalban legyen munka vége, hogy még haza tudjak jutni tömegközlekedéssel. Ha ez megvan, én simán bevállalnám a 3x12 órát, mert így tényleg el tudnék menni szabadnapkivétel nélkül ügyet intézni, tudnék "csúcsidőn kívül" is utazgatni Magyarországon belül, de még többnapos külföldi kiruccanás is beleférhetne.
28/30 anonim válasza:
A heti 3 x 12 nem volt olyan rossz, amikor már megszoktam. Az elején hulla voltam utána, mert részben fizikai munka is volt, de megedződtem és sokkal több szabadidőm volt, mint 5x8-ban. Tény, hogy a 3x8-as munkahelyemre az utazás is olyan napi 3-3,5 óra volt oda-vissza, szóval jobban jártam a 3 munkanappal, mint az 5-el. De tényleg több volt a szabadidőm visszagondolva a 3x8-as munkahelyemen. Ha nem 10 percre van a munkahely, jelentős időveszteség az utazás is.
29/30 anonim válasza:
3 x 12-est akartam írni
Jó is lenne a 3 x 8 :D
30/30 A kérdező kommentje:
29: Fizetés szempontjából azért csak nem annyira lenne jó.
2021. júl. 22. 03:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!