Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek melyik a jobb?...

Szerintetek melyik a jobb? Heti öt napban napi 8 óra munka, vagy heti három napban napi 12?

Figyelt kérdés
Tehát 5 napban normál munkamennyiség, a munkanapokon is van szabadidőd. Vagy 3 napban hatalmas mennyiségű munka, szinte az egész nap odavan. Szerintetek melyik a jobb?

2021. jún. 27. 08:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
És ez jó neked így? Mert én látom az előnyét, de a hátrányait is (szintén vendéglátásban dolgozom).
2021. jún. 27. 09:05
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

3x12

Mert én jelenleg is heti 5x12 órában dolgozom 🤔

2021. jún. 27. 09:26
 13/30 A kérdező kommentje:
11: Pozitívum, hogy aránylag jól megfizetik, és a borravalóból is jár. Meg ugye a 4 nap szabadidő. Negatívum, hogy elég kimerítő, és hogy például szombaton haverokkal közös programot csak visszafogottan csinálhatok.
2021. jún. 27. 09:27
 14/30 A kérdező kommentje:
12: Nálunk is az egyik főszakács. De azt hiszem, ő akarta és kérte így. Nem tudom, hogy lehet bírni. Ilyen beosztásban szerintem max. heti 4 nap egészséges.
2021. jún. 27. 09:29
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 órázok de úgy hogy 2 nap munka 2 nap pihenő aztán megint 2 nap munka, megint 2 nap pihenő és így tovább. Nekem ez jobb mint a 8 órázás, mert én amikor 8 órába dolgoztam akkor hiába mentem haza mondjuk délután 2 kor már fáradt voltam és semmi kedvem nem volt már semmihez. A 12 óra oké hogy durvább, de 2 napom megy el utána 2 szabad napom van ami reggeltől estig az enyém tehát akkor bőven van időm megcsinálni mindent, vannak szabad hétköznapok így ha ügyet kell intézni vagy valahová menni kell egyéb dolgok miatt akkor szabadságot sem kell kivenni ha úgy jön ki a lépés hogy akkor vagyok pihenős éppen.
2021. jún. 27. 09:30
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Sosem dolgoztam 5×8ban. De nem is vágyom rá. Nekem is mindegy,hogy ha már felkelek akkor 8at vagy 12őt dolgozom így inkább választom a több szabadnapot
2021. jún. 27. 12:31
 17/30 anonim ***** válasza:

Attol fugg, mennyire terhel meg a 12 ora. Ha hulla vagy utana is, akkor nem biztos, hogy karpotol a tobb nap.

Milyen szep is lenne tulorabert kapni a nyolcadik oratol, mert valoban nem ugyanolyan. De munkatol is fugg.

2021. jún. 27. 12:46
 18/30 anonim ***** válasza:

5x8

Neha van hetvege, hetkoznapi szabadnapert cserebe. Nekem ez igy tokeletes, van rendszer, de neha becsuszik egy pihenonap is veletlenszeruen hetkoznapra, amikor egyedul lehetek itthon. Jobban szeretem a szabad delutanokat, nekem nem mindegy, hogy hogy 8 vagy 12 orat dolgozom egy nap. Igy nyaron nehezebb, mert pluszban lefaraszt a meleg is, de normalis idoben siman tudok munka utan barmit csinalni.

2021. jún. 27. 12:50
 19/30 A kérdező kommentje:
18: Tehát a két szabadnapod minden héten másképp van? Én is dolgoztam így régebben. Olyankor rossz, amikor mondjuk egyik héten hétfő-kedd a szabadnapjaid, ŕákövetkező héten meg szombat-vasárnap, mert így 10 napot nyomsz egyhuzamban. Amitől meg végképp kimegyek a világból -és egy idő után szóltam is érte-, amikor a két szabadnap nem egymást követi, például egy héten kedden meg pénteken vagy szabad.
2021. jún. 27. 16:29
 20/30 anonim ***** válasza:

Jelenleg 3x12-ben vagyok (változó napokon, sosem egymás után), de utálom nagyon.

A több szabadnap nem kárpótol, mert így nincs semmi rendszer az életemben.

Plussz általában egész nap alig csinálok valamit, és este rossz belegondolni, hogy a semmire ment el egy teljes nap.

Az 5x8-at jobban szerettem, mert dolgoztam is, de munka után volt időm magamra, volt időm edzeni, stb. Sokkal hasznosabbnak éreztem az időmet.

De a kedvencem az 5x6 volt, akkor tényleg annyi mindent tudtam csinálni egy nap, nagyon élveztem :D

2021. jún. 27. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!