Lehet kórházakban önkénteskedni, ha nem vagyok beoltva covid ellen?
Figyelt kérdés
Szeretnék a nyáron önkéntes munkát végezni valamilyen egészségügyi intézményben, és még nem vagyok beoltva. (Nem vagyok oltásellenes, hanem betegség miatt, de az is lehet, hogy megoldható lesz az oltás, akkor megyek oltatni. Jelenleg még vizsgálatokra járok.) Természetesen maximálisan vigyáznék, hogy ne fertőzzek meg senkit, amennyire lehet persze, de ez vírustól függően is alap, hogy nem tüsszentek képen senkit. De lehet, hogy így is nem kívánatos személy lennék ott? Vagy föl se vesznek önkéntesnek ilyen esetben? Egyáltalán megkérdezik ilyen helyen, hogy be van-e oltva az ember? Vagy elég a teszt, és ha az negatív, akkor minden ok?2021. jún. 23. 08:06
1/7 A kérdező kommentje:
vírustól függően
Akarom mondani, vírustól függetlenül :)))
2021. jún. 23. 08:07
2/7 anonim válasza:
Önkénteseket nem vesznek fel olyan munkákra, ahol a betegek közelébe kerülnének - kivéve, ha egészségügyi végzettséged van -.
Egyébként igen, kórházakban elvárt a védettségi igazolvány vagy pár naponta a negatív PCR teszt.
3/7 A kérdező kommentje:
Van e.ü. végzettségem, csak még nem dolgoztam a szakmában. De akkor ez jó hír, hogy elfogadják a tesztet is. (Mármint az arra kapott igazolványt.)
2021. jún. 23. 08:27
4/7 anonim válasza:
Igen, elfogadják. Nem kell feltétlenül oltás, az egyik ismerősöm is oltás nélkül dolgozik, de a covidon átesett, így van védettségi igazolványa. Csak annyi a lényeg, hogy "védett" legyél. (1#)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. jún. 23. 08:42
6/7 anonim válasza:
Szerintem kórháza válogatja. Hozzánk is jártak önkéntesek a vírus előtt. Nem olyan régóta újra engedélyezték a jövetelüket, de csak azok jöhetnek akik be vannak oltva.
7/7 A kérdező kommentje:
Akkor remélem, sikerül majd olyan helyet találnom, ahova nem kérik. Csak ott is félő, hogy a kollégák ferde szemmel néznének rám, aztán magyarázkodhatok mindenkinek.
2021. jún. 23. 15:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!