Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomások, nem frusztráló...

Diplomások, nem frusztráló számotokra, hogy egy szakmunkás többszörösét keresi, mint ti?

Figyelt kérdés
És azért valljuk be, már az én időmben is jóformán az iskola legbutább emberei mentek szakmunkásképzőbe. Mégis ők jártak jól. Nem irónikus kicsit?

2021. jún. 21. 16:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%
Hát, én mikor kiválasztottam a szakjaimat, előre tudtam, hogy nem fognak úgy kapkodni utánam, mint ha mosógép szerelőnek vagy burkolónak mentem volna. De lány vagyok, szóval kétkezi munkából nem volt olyan jó választék. Fodrásznak, körmösnek sose állnék, nem érdekel a divat és nem szeretek idegenek testéhez érni.
2021. jún. 21. 19:04
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

#3 Diplomásként talán azt is megérthetnéd, hogy azért kellene elvileg többet keresni egy diplomásnak mert belefektetett rengeteg pénzt, munkát és időt abba, hogy diplomája legyen.

Az okés hogy a kemény fizikai munkát, jó szakmunkát fizessék meg. De amikor egy segédmunkás vagy egy villamosvezető jóval többet keres, mint egy tanár vagy szociális munkás, akkor bennem felmerül, hogy valahol nagyon nincs megbecsülve az, aki emberekkel foglalkozik, mégis mindenki őket szidja és tőlük várja el a legtöbbet.

2021. jún. 21. 19:29
 13/17 anonim ***** válasza:
29%

Én meg úgy gondolom, hogy őket hiába is az élet nevelte, lehet, hogy nyersek, de életrevalóbbak, mint mi, dipisek, mert őnekik nem akadály megszerelni bármit is, tehát van tudásuk.

Viszont az, hogy menő náluk a számlanélküliség, már nem annyira jön be.

2021. jún. 21. 19:40
 14/17 anonim ***** válasza:
38%

Miért kellene egy diplomás többet keresen ? Ez is munka függő hogy mit dolgozzik az a diplomás ès szakmunkàs is. Avval egyet értek hogy egy orvos keresen többet , de egy programozó miért ? A szakmunkához is kell tehetség,ugyan úgy dolgozzik a szakmunkás is a pénzért mint a diplomás.

"És azért valljuk be, már az én időmben is jóformán az iskola legbutább emberei mentek szakmunkásképzőbe."-evvel pedig nagyon nem értek egyet.

2021. jún. 21. 21:49
 15/17 anonim ***** válasza:
97%

Nem minden szakmunkás keres többet mint egy diplomás :)

Vannak akiknek jól megy, de azért ez ritka.

2021. jún. 22. 01:01
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Miert zavar ez teged?

A fizetes nem csak az iskolai vegzettsegen mulik hanem hogy mennyire nehez a munka. A komuvesek, festok kemenyen dolgoznak hogy keressenek penzt, ameddig mas a laptop elott ul.

2021. jún. 23. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez ilyen, ha meg nincsenek megfizetve a szakmunkások, vagy el se végzik a munkát, vagy gyakran átadásra alkalmatlan lenne, mert a megrendelő nem fizeti ki.Arról nem is beszélve, hogy az építőiparban stb pl. sokkal több a fekete pénz, mint mondjuk egy irodai munkában, így aztán abból bőven lecsorog a munkás embereknek.Aki meg régóta dolgozik szakmunkát az tudja jól, hogy főnök mennyit kereshet rajta, így a hajlandósság is csökkenne az alacsonyabb munkabérért végezni a munkát.Van olyan része is a dolognak ,hogy a szakmunkások elég nagy része veri el a pénzt alkoholra/cigarettára/tippmixre/kaparósra(tisztelet a kivételnek), ami megint csak nem 2 fillér.Sokukat a függőségeik hajtják, hogy menjen a munka.

Ettől függetlenül sokan vért izzadnak kint a 40 fokban, fizikai munkától sokan viszonylag fiatalon "lerokannak".Olyankor azért ki tud esni a bevétel, ha nem tud az ember dolgozni.Fizikai munkák veszélyesek is azért, nem kicsit lehúzza a férfi átlag életkort.

Engem nem zavar, ha többet keresnek. Csak jó lenne, ha minden le lenne adózva és akkor talán nem lennének ekkora különbségek a fizetések között.Diplomásként meg elvileg pont gondolkozni kéne, hogy mi juttat előrébb anyagilag. Valamibe be kell fektetni, mert a tisztességes munka önmagában, kis hazákban csak ritkán viszi az embert előre.

2021. jún. 24. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!