Manapság ilyen jól keresnek a szakmunkások?
Nemrég Facebookon láttam álláahirdetéseket, volt hogy hegesztőt keresnek és átszámolva nettó 335 ezer ft fizetést kínáltak. A kommentszekcióban meg hőbörögtek az emberek, hogy ilyen alacsony fizetés és nem vállalják el... De láttam ugyan ilyen hirdetést szerkezetlakatossal vagy burkolóval is.
335 nettó olyan alacsony?
Én pl diplomával 200 alatt keresek, nem értem akkor ezt.
Nem minden szakmunkát fizetnek meg. Ami hiányszakma vagy amut már kb nem is tanitanak, kevés hozzá a szaki azt fizetik.
Szerinted mi a fenéért akar mindenki diplomát?
Nem könnyű szakmunkást találni, JÓ szakmunkást pedig még nehezebb. Aki tudott, az már elment az országból, aki pedig maradt, az jellemzően vállalkozóként dolgozik.
A maradék pedig sok esetben nem a szakmájában dolgozik, inkább elmegy kényelmesebb munkakörbe.
1 műszak, h-p, nincs túlóra, nincs hétvége. Szerszámkészítő.
Igen, jobban keresnek mint kb 10 evvel ezelott.
A szakmunka nem konnyu, es senki sem akar ma mar fizikai munkat vegezni.
Egy szobafestonek manapsag 1500-as orabert adnak vagy annal is tobbet. Napi 8 oraban megkeresnek havi 240 korul. Tobb mint a diplomas fizetesed de te lehet hogy otthonrol dolgozol a szamitogep elol, ok meg hidegben, melegben dolgoznak, napi 30-30 percet is utaznak munkaba.
Ne csak azt nezd hogy ki mennyit tanult, hanem hogy mennyire nehez a munka amit csinalnak.
Sok diplomas fix penzert dolgozik, a szakmunkasok meg oraberben. Ha ugy jon ki a munka hogy 1-2 napot otthon vannak akkor azokra a napokra nem jar penz, vagy ha hamarabb befejezik az adott munkat es a masikat nem tudjak aznap kezdeni akkor mennek haza es nincs 8 ora kifizetve mert nem dolgoztak annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!