Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Manapság ilyen jól keresnek a...

Manapság ilyen jól keresnek a szakmunkások?

Figyelt kérdés

Nemrég Facebookon láttam álláahirdetéseket, volt hogy hegesztőt keresnek és átszámolva nettó 335 ezer ft fizetést kínáltak. A kommentszekcióban meg hőbörögtek az emberek, hogy ilyen alacsony fizetés és nem vállalják el... De láttam ugyan ilyen hirdetést szerkezetlakatossal vagy burkolóval is.

335 nettó olyan alacsony?

Én pl diplomával 200 alatt keresek, nem értem akkor ezt.

2021. máj. 20. 02:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden szakmunkát fizetnek meg. Ami hiányszakma vagy amut már kb nem is tanitanak, kevés hozzá a szaki azt fizetik.

Szerinted mi a fenéért akar mindenki diplomát?

2021. máj. 20. 06:20
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem könnyű szakmunkást találni, JÓ szakmunkást pedig még nehezebb. Aki tudott, az már elment az országból, aki pedig maradt, az jellemzően vállalkozóként dolgozik.

A maradék pedig sok esetben nem a szakmájában dolgozik, inkább elmegy kényelmesebb munkakörbe.

2021. máj. 20. 07:49
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Szakmunkás vagyok, alkalmazott, 480 netto.
2021. máj. 20. 08:31
 4/9 winR ***** válasza:
86%
#3 Milyen szakmunkás? Hány műszakban, hétvégén, túlórában?
2021. máj. 20. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

1 műszak, h-p, nincs túlóra, nincs hétvége. Szerszámkészítő.

2021. máj. 20. 12:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, jól keresnek, csak jó céghez kell menni, meg jó szakmát kell tanulni. Én is ezt teszem. Szakmámban napi 20-25 ezret megkap egy melós.
2021. máj. 23. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, jobban keresnek mint kb 10 evvel ezelott.

A szakmunka nem konnyu, es senki sem akar ma mar fizikai munkat vegezni.

Egy szobafestonek manapsag 1500-as orabert adnak vagy annal is tobbet. Napi 8 oraban megkeresnek havi 240 korul. Tobb mint a diplomas fizetesed de te lehet hogy otthonrol dolgozol a szamitogep elol, ok meg hidegben, melegben dolgoznak, napi 30-30 percet is utaznak munkaba.

Ne csak azt nezd hogy ki mennyit tanult, hanem hogy mennyire nehez a munka amit csinalnak.

Sok diplomas fix penzert dolgozik, a szakmunkasok meg oraberben. Ha ugy jon ki a munka hogy 1-2 napot otthon vannak akkor azokra a napokra nem jar penz, vagy ha hamarabb befejezik az adott munkat es a masikat nem tudjak aznap kezdeni akkor mennek haza es nincs 8 ora kifizetve mert nem dolgoztak annyit.

2021. máj. 26. 01:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Havi 240 ezer egy festőnek nulla, meg lehet ennek a közel duplájàt is már keresni itthon, ha meg vállalkozó az ember, akkor még többet is ki tud hozni. A legtöbb ilyenfajta szakmunkás már még jövő év nyárra is be van telve. Tudom, építőiparban tevékenykedem.
2021. máj. 26. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Minden szakmunkás brutális cash-t kap. Az építőipar brutális. Már egy kőműves segéd is 300k-t keres, csak nézd meg az álláshírdetéseket. Burkoló, kőműves, festő 500-1M. Ha máshol nem annyi ott lehúznak. Nyílván ehhez igényes munka és szakértelem is kell.
2021. jún. 4. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!