Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Meddig dolgoznátok így?

Meddig dolgoznátok így?

Figyelt kérdés
Van rendes munkahelyem 12 órázok egyik héten 3 másik héten 4 nap általában, keresek kB 250e e ftot, találtam mellé egy mellékes helyet a nyárra itt 25-50e ftot fizetnek forgalomtól függően egy munkanapra (11-13 óra) van még kB 560e Ft tartozásunk, így gondoltam amíg ezt össze nem szedem + valamennyit, megyek folyamatosan, most pl 7 napot vagyok így egyhuzamban, abból 5 nap a rendes helyen 2 nap a másik helyen aztán 1 nap pihenőnap, 5 nap újra egyhuzamban abból 2 nap rendes helyen 3 nap a másikon, utána elsejétől még nem írtam be magam (majd a napokban beírom). 2 gyerekem van, a nagyobbik néha ha olyan kedve van bejöhet a melóhelyemre, szeret itt lenni, a kicsivel viszont így alig találkozok, de kell a pénz most amíg a kovid miatt korlátozások voltak jóval kevesebb volt a pénzünk... Feleségem gyeden van otthon, bevásárolni meg munka előtt/után szoktam pl ma 5 kor reggel, mert ma túlórázok 12 helyett 14-et... Fáradtnak, kiégettnek nem érzem magam (még), inkább az "hiányzik", hogy a nagyobbik gyerekkel pl elmegyünk bringázni/kirándulni stb, vagy a kicsivel játszótérre, így rájuk nem nagyon marad idő... (nagyobbik most táborban lesz 2 hetet meg a mamáékkal mennek wellness hétvégére addig még biztos megyek így folyamatosan), egy hét Balatonon nyaralás is lesz a szállást már kifizettem...

2021. jún. 20. 10:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
rövid távon működhet ez, én is volt olyan, hogy egy héten 7/7 napot 12 óráztam.
2021. jún. 20. 10:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Megválaszoltad, kell a pénz, nincs sok lehetőséged.

(Gondolom, a szokásos, valós előrelépés, az önképzés, egy, jobban fizető munkahely itt sem opció)

Előbb kellett volna gondolkozni a gyerekszámról.

2021. jún. 20. 10:22
 3/4 1Léna ***** válasza:

A tartozás kifizetéséig mimdenképpen.

A családi kiadásokat szükséges felülvizsgálni. Mert nincs az a pénz amit el ne lehetne költeni, és nincs az a pénz amit be ne lehetne osztani. Ha időt szeretnél tölteni a gyermekeiddel - amire bátorítalak, mert olyan gyorsan felnőnek, hogy ne maradj ki ebből - akkor csak annyi munkát vállalj, hogy maradjon rájuk időd. És ne csak rájuk legyen időd, hanem a feleségedre is. Neki sem könnyű a nap 24 órájában anyaként a caaládot ellátni. Neki is szüksége van a társaságodra. Értékeld amit tesz! Legyen kettesben töltött időtök, gyerekek nélkül is! Mert a gyermekek felnevelésének a ti erős, jó kapcsolatotok az alapja. Az ad a gyermekeiteknek magabiztosságot, ha egy jól müködő szeretetkapcsolat meleg fészkében lehetnek.

A pénzt úgy osszátok be hogy elég legyen. Ne kérjetek kölcsön!! Az zsákutca. Lehet, hogy lemondással jár, de hidd el -saját tapasztalat alapján mondom - nevelési szempontból is az a legjobb döntés, ha nem kapnak meg a gyerekek mindent amire csak vágynak, vagy nem azonnal. Azzal értékesebb lesz számukra. Türelemre, jó gazdálkodásra tanítod őket, a saját példamutatásoddal, azt is megtanulják így, hogy a pénzért dolgozni kell. A közös nyaralást, és az együtt töltött időt én is fontosnak ítéltem, ezért mikor valamit követeltek elég volt megemlíteni, hogy akkor inkább a nyaralásról mondjunk le, vagy kevesebbet legyek velük?

A szülőnek kell az anyagi gazdálkodást folytatnia. Persze nehéz nemet mondani, de így tanulják meg, hogy fontos a tanulás, fontos az igyekezet, a szorgalom, a tanulásban és a munkában is.

2021. jún. 21. 07:57
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
100%
A pénz nagy úr. Időnként hajlandó az ember megalkudni az ördöggel, csak ne vidd túlzásba.
2021. jún. 21. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!