Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Alap diplomával (BSc) általáno...

Alap diplomával (BSc) általánosságban hol lehet elhelyezkedni a szakirányán kívül?

Figyelt kérdés
Alap diplomám van, de a diploma szerinti végzettséggel nem lehet elhelyezkedni igazán sehol, mert túl "kommersz" a földrajz szakirány. Tovább kéne tanulni MSc képzésen, hogy esetleg (!) legyen állásom a végzettséggel, de erre nekem nincs mód. Viszont sokan mondják, hogy vannak olyan állások amikhez a diploma feltétel - mindegy milyen végzettség - de szükséges az állás betöltéséhez. Valóban léteznek ilyen állások? Köszönöm válaszaitokat.

2021. jún. 19. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Valami terinformatikai vallalatnal szerintem be tudnal probalkozni.
2021. jún. 19. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Máv.
2021. jún. 19. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Vannak ilyen állások, ahol teljesen mindegy milyen diplomád van, csak a feltétel az, plusz nyelv kell. Nekem van pedagógus diplomás ismerősöm, aki egy multi logisztikáján dolgozik. Biomérnök szintén valamilyen ssc munkát csinált.
2021. jún. 19. 12:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Posta középvezető. Irodai munka vegülis és 220 nettó (de akár több is) simán megvan. A Semminél meg ez is jobb.
2021. jún. 19. 12:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok, most nem értem miért pontoztatok le? Ez az igazság, ők ilyen helyeken dolgoznak. De dolgoztam már együtt informatikus könyvtárossal is, termelési asszisztens volt. Politológus diplomás műszakvezetővel, volt amelyik turizmus-vendéglátás szakon végzett. Igaz, ezekhez nem kell diploma. Ismerek olyat, aki műszakvezető egy élelmiszeripari cégnél, építészmérnök a végzettsége. Nekik nem sikerül ezek szerint a diplomájukkal elhelyezkedni.
2021. jún. 19. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:
17%
Szegeden végeztél? Mert akkor nem lepődöm meg ezen a dedós "mentsetek meg" hozzáálláson. Popsidat ne töröljem ki?
2021. jún. 19. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:
81%
Miért nincs mód az MSc-re? Különben tényleg fölösleges, de már a BSc is az volt szerintem. Közigazgatásban, irodában, kereskedelemben elég sok állás van, ahol elegendő az érettségi. Szétkeresni persze nem fogod magad, de kezdetnek ez is megteszi. Lényeg, hogy dolgozz, ne szülőkön élősködj.
2021. jún. 19. 15:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszait.

A hármas hozzászólónak: én "felpontoztalak". :)

Hatosnak: Kitörölheti, ha gondolja. Egyébként mindenki a "mentsetek meg" szinten van ebben az országban, csak valaki az állását féltve valaki munkanélküliként, tanulóként, rokkantként, nyugdíjasként... Észre kéne venni Papa. Persze ha valaki protekciós pl. a kormány valamelyik politikus férgénél az más, annak persze könnyű.

De akkor nincs is szüksége popsit törölgetnie pénzért.

Hetes: Azért nincs mód, mert nem fogom az időm olyan dologgal tölteni aminek nincs haszna, pedig haszonnal kecsegtet. Konkrétan ebben az országban alig van olyan felsőfokú végzettség amit ha elvégzel abban el is tudsz helyezkedni.

Persze akad, pl. a gyógyszerészek, de azok gyakorlatilag diplomás bolti eladók nagy felelősséggel (a keverős készített szerek miatt, nem rég is meghalt egy gyerek ilyen okból Miskolcon).

Rossz helyre születtünk. Én ráadásul a szegény ország szegény megyéjébe...

A hatosnak még annyit: tipikus kárörvendő, rosszhiszemű, megkeseredett vesztes vagy. Én csak kérdeztem ezt, mert alapvetően nem volt nekem tervbe ezért nem is tudom, pedig másfél évtizede államvizsgáztam. Mindig fizikai munkát végeztem és ezután is ezt szándékozom. További negatív hozzáállást, kedves egészségére!! :)

2021. jún. 20. 14:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!