Hány km az az ingázás naponta autóval, ami még nem veszi el minden idődet?
Főváros közeli agglomerációba szeretnénk költözni.
Jelenleg a pénztárcánk olyan határt szab, hogy vagy egy irányba 15 kmt ingázok és ikerházba költözünk viszonylag közeli szomszéddal, (klasszik teljesen elszaparált udvar, de 2 szoba fala is "közös" a szomszéddal)
Vagy pedig kb 45 km szintén egy irányba, de akkor önálló családi ház lenne ugyanebből a pénzből.
Számolgattam én már egy csomót, anyagilag nyilván a közelebbi érné meg, de ott meg benne van, hogy ha hülye szomszédot fogsz ki, egy életen át szívsz. Egy teljesen különálló háznál ahol nincs szomszédod "kínzóan" közel, ott is kifoghatsz kellemetlent, de csak távolabb vagy tőle, jobban el tudsz szigetelődni.
A párommal ketten költöznénk, Ő is ingázna, ráadásul friss jogsival, de nem tudnánk együtt jönni menni sajnos, az eltérő munkarend miatt, szóval duplázódnak máris a bejárási költségek.
Munkahelyet egyikőnk sem szeretne váltani most. Esetleg a home office-t gondolkodunk hogy legalább heti 1-2 napot ha ki tudnánk harcolni az máris segítene.
Aki ingzik naponta 40 km fölött egy irányba kérem írjon pár sort mennyire "gáz" mennyire élhető, stb...
Üllő és Monor most kapott új gyorsforgalmi utat, de arra ritkán járok. Viszont élhetőbbnek tunik sokkal, mint Szigetszentmiklós.
Szigetszentmiklóst ismerem a közlekedés botrány.
Attól függően hogy hova jártok dolgozni és persze MIKOR lehet hogy ugyanannyi idő beérni.
Monoron vannak egész jó házak ár értékben, ami akár elérhető is lenne nekünk...a bibi megint csak a 45 km ami napi 90 ugye :(
gyors számolás: 5 l gázolaj = 5*420= 2100 Ft + amortizációs ktg 90*5 = 450 ft == 2550 Ft naponta -> 2550*20= 51000 Ft / hó
ebből a munkáltató fizet kb 16 ezret = 35000 Ft / fő / hó csak a bejárás, és nagylelkűen számoltam, ja és a munkába járáson kívül nem is voltunk sehol :(
persze tudom valamit valamiért, meg addig nyújtózkódj ameddig ér a takaró, csak fogalmam sincs melyik lenne a jobb döntés...
közelebb, de szívásabb forgalommal, és ikerházban közeli szomszéddal, vagy távolabb, több utiköltséggel, több útidővel, de teljesen saját házban nyugiban...
Monoron viszont jól meg kell nézni, melyik részen vesztek házat...
Már ha "rasszisták" vagytok. :-DDD
Az egész kiköltözős koncepció hibás szerintem. Aranyos, ahogy a pénzt számolod, de az életed értékét nem. Hány órát fogtok autóban tölteni? Évi kétszáz munkanappal és két órával számolva tíz év alatt nettó 160+ napot töltötök majd autóban, és egy lakás árát elveritek benzinre, szervízre, parkolásra, új kocsira stb.
Százhatvan nap tíz év alatt, amit dugóban, stresszben és bűzben töltötök, kiszolgáltatva a száguldozó hülyéknek, az időjárásnak, a felújításoknak.
A kertes háznak és a családnak akkor van értelme, ha lehet élvezni. Ti viszont az év felében sötétben indultok el és érkeztek meg, tíz-tizenkét órákat lesztek távol otthonról minden hétköznap. Hogy lesz erőtök, kedvetek, időtök egymásra, amikor este hétkor hazaértek? Erre simán ráment már egy csomó házasság.
egyetértek, így gondolom én is.
persze számos pro és kontra példa van, és persze oké hogy most nem akarunk munkát váltani, de lehet pár év múlva rájövünk, hogy muszáj....
Szigetszentmiklós felé szörnyű, M0 is áll, 510 is áll.
Taksonyban és Dunaharasztiban folyamatosan mellékutcákon próbáltam kerülni a dugót, hogy tudjak a sorbanállás helyett haladni. Hosszútávon rémálom.
M5, ha nincs baleset, akkor 150-es tempóval kb. 20-25 perc alatt el lehet érni a Népligetig az Újhartyáni lehajtótól. A helyedben gondolkodnék Ócsán, Alsónémedin, Dabason, Újhartyánon, bár utóbbi települések már messzebb vannak.
Bugyi, Gyál közel van, de Gyálon pl a Nagykőrősi út felé, illetve Pestszentlőrinc felé mindig beáll mindegyik főút.
Dunaharaszti ilyen értelemben tragédia, az 510-es, illetve a Soroksári út mindig beáll.
A négyes úton sokat fejlesztettek, elvileg Monor felé már jobb a közlekedés. Ott a MÁV sem vészes egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!