Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Emiatt jogosan bocsátanak el?

Emiatt jogosan bocsátanak el?

Figyelt kérdés
Hétfőn kellett volna kezdenem az új munkahelyemen, de elfelejtettem, hogy aznapra kaptam időpontot a dermatológiára. Aznap reggel betelefonáltam , hogy mi a helyzet, és megengedték, hogy kedden kezdjek. Csakhogy a doki nem jött, éngem pedig nem értesítettek így füstbement a nap, és keddre kaptam új időpontot. Ismét hívom a főnököt, ezúttal már ideges volt, de sikerült megbeszélni a szerdai kezdést. Ezt el is intéztem, de sajnos kedd délutánra belázasodtam. Koronavírus gyanús tüneteim voltak, az meg senkinek sem lenne jó, ha a munkahelyen mindenkit megfertőznék. Ismét hívom a főnököt, de már csúnyám beszélt velem és azt mondta, hogyha jobban leszek menjek írjam alá a felmondást.

2021. jún. 16. 22:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt még csak indokolni sem kell a felmondást.
2021. jún. 16. 22:24
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen szerződèst írtál alá, minimum 1 hónap van arra, hogy indokolás nèlkül elküldjön...

Ès ritkán mondom ezt, de esetedben jogos is...

El se kezdtèl dolgozni, de már minden kifogásod van... Fordított esetben Te nem ezt tennèd??

2021. jún. 16. 22:26
 3/22 anonim ***** válasza:
78%
Hát, ha ennyire összejöttek a dolgok, lehet a sors akarta úgy, hogy ne dolgozz ott. Mindenesetre lehetett volna a főnököd türelmesebb, megértőbb, ha igaz, amit írsz.
2021. jún. 16. 22:27
 4/22 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%

Hát, ha olyan munkára vettek fel, amihez esteleg max egy érettségi kell, akkor nem túl szerencsés ilyennel indítani. Arra a helyre van másik 100 jelentkező, gondolom.

Érthető, nem túl jó dolog, de érthető.

2021. jún. 16. 22:29
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
A főnök kétszer baromi türelmes volt. Harmadszorra én se lennék az, annak tekintetében, hogy az első két kifogást simán meg lehetett volna oldani azzal, hogy jelzi, hogy nem megfelelő és átrakatja az időpontot vagy elmegy magánba. Igen, lehet picsogni, hogy várni kell vagy pénzbe kerül, de a munkahely meg nem szeretetszolgálat.
2021. jún. 16. 22:31
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan ennyire fontos ez a dermatológia hogy az első napodat kétszer lemondod az új munkahelyen?Ez sokmindent elárul rólad,ezután nem csoda hogy ideges lett a főnököd,milyen dolgozó az aki kétszer egymás után ilyet csinál?A betegségnél meg már betelt a pohár,meg is tudom érteni.Teljesen jogosan tette,tedd sorrendbe a prioritásaidat,utána kezdj el dolgozni csak!(feltéve hogy nem egy komoly betegség miatt kellett menni)
2021. jún. 16. 22:53
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Ennèl kevesebbèrt is rugtak már ki embereket...

Momemtán fájt a lábam, nem jöttem egy napot, megint nem megyek egy napot mert oltanak covid ellen...

Mindezt egy hèten belül, rezeg is a lèc, hogy ezek után hosszabbítják e a szerződèsemet...

2021. jún. 17. 02:38
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

"Akármilyen szerződèst írtál alá, minimum 1 hónap van arra, hogy indokolás nèlkül elküldjön..."

ez NEM IGAZ, Próbaidőre akkor lehet hivatkozni ha BENNE van a szerződésben-ha nincs benne akkor NEM LEHET.ezt egy nyertes munkaügyi perrel a hátam mögött mondom, amit pont ezért indítottam

2021. jún. 17. 06:19
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, figyelnek erre...

Most egy 1,5 hónapos szerződèsem van, benne van, hogy 1 hónap próba idő.

Neked mákod volt, hogy kihagyták

2021. jún. 17. 06:36
 10/22 anonim ***** válasza:
61%
Ezt jól megcsináltad, szerintem jogosan küldtek el. Egyrészt én átraktam volna az orvost máskorra, ha tudom hogy új munkahelyen kezdek, az fontosabb (szerintem). Másrészt meg én csak olvastam a kérdést, de én is ideges lettem, hogy már megint valaki aki a koronavírusra hivatkozva akar sunyulni. Már rég be tudtad és be kellett volna oltatni magad, én pl már több mint 1 hónapja megkaptam a 2.oltást is (de oltások előtt sem kaptam el semmit). Jelentkezz inkább a mekihez, ott díjazzák az ilyen lógosokat :)
2021. jún. 17. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!