Aki olyan keveset keres hogy minden hónapban a tartalékhoz kell nyúlnia az anyagilag nem előbb jut hanem visszafelé menetel-az ilyen minek jár be dolgozni?
Minimálbér, ami nem elég a megélhetésre. AZ illető meg is mondja, a bér 100%ban elmegy, de nem is elég, így az évek alatt felhalmozott tartalékhoz nyúl hozzá hónapról hónapra.
Vagyis noha dolgozik de anyagilag nem előrébb jut hanem épp ellenkezőleg, menetel visszafelé. Dolgozik és nem több lesz neki, hanem egyre kevesebb.
AZ ilyen MINEK DOLGOZIK (itt)? Hogy egyre szarabb legyen neki?
ez matematika, nem vitatéma. keresek 10 ft-ot de 12 ft a megélhetés--2 ft mínusz a tartalékból.
Értelme ennek mi lenne?
"Kérdező, akkor volt fizetési bizonylat is?
Aláírta akinek kellett?
Hogyan jelentetted be a munkavállalódat?"
Mutass egy hatósági igazolványt, lajstromszámot, munkaügyi vezetőd elérhetőségét-röviden: IGAZOLD MAGAD!
AZTÁN LEHET KÉRDEZNI.
" te milyen álomvilágban élsz?"
Én egy olyan "álomvilágban" élek, ahol egy századrandú back office irodista vagyok egy multinál, egy semmire se jól nevesincs bölcsész diplomával és 380 a bruttóm + 90 cafi.
És még meg se izzadok.
Én egy ilyen álomvilágban élek.
Aha, és ilyen kérdéseket írsz ki meg itt hisztizel, nagyzolsz, értetlenkedsz...
Sokkal valószínűbb hogy te gürizel minimálbérért, vagy hogy még közöd sincs a munkaerőpiachoz, csak itt okoskodsz és provokálod a népet, mert még szórakozásból is csak ennyire telik neked.
De jó neked, én nem találtam ilyen állást, amikor kerestem anno. Nos, mások nem így élnek. Gondolom, az illetőnek nincs egy semmirejó nevesincs bölcsész diplomája, nyelvvizsgája, semmi. Tudom, te elküldenéd gazolni, de nem érted meg, hogy vállalkozóként kéne így dolgoznia és akkor már nem éri meg, ha nincs állandó munka. Te könnye pattogsz, amikor fizetve a táppénzed, nyugdíjad.
Mondjuk bölcsész diplomával még ilyen empátia nélküli, buta, suttyó embert nem láttam, de hát mindig tanulok valamit.
Az az értelme Bazsi, hogy lassabban fogy el a pénz.
A példáddal élve, ha van 12 Ft megtakarításod, és 12 Ft a havi kiadásod, akkor, ha nem dolgozol 1 hónap alatt elfogy, ha nem találsz ennyi idő alatt munkát vége a dalnak.
Viszont ha keresel 10 Ft-ot, akkor havi -2 Ft a havi egyenleg. Tehát a megtakarításod 6 hónapig kitart, ennyi időd van új munkahelyet találni és megkapni az első fizudat.
A matematika nem vitatéma.
Jöhet a következő trollkérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!