Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Engedjek a munkahelyi közösség...

Engedjek a munkahelyi közösség nyomásának vagy bánjak az újjal jobban, mint velem bántak?

Figyelt kérdés
Életem elsõ igazi munkahelyéhez naívan álltam hozzá. Egyedül dolgoztam, sok munkát kaptam, de ezzel csak az önbizalmam nõtt. 2 hónap után befogadtak, visszajelöltek fészen, instán stb. A bajok akkor kezdõdtek, amikor megjelent egy új lány. Amióta megjelent, a munkám a felére csökkent, ha le kéne fénymásoltatni valamit, kávét fõzni stb, mondják, hogy szalajtassam el az új lányt. Õt egész nap dolgoztatják és szigorúan betartják vele a szünetet, nekem már falaznak, ha tovább maradok kint vagy hívnak szüneten kívül kávézni/cigizni. Továbbá pletykákat várnak el tõlem róla, mit csinál, nézdmilyenahaja, ha a fõnökasszonyeglátja, hogy ujjatlanban dolgozik, jajj lesz neki. Eddig észre sem vettem, hogy gonoszkodnak. Ha segíteni akarok neki, mondják, hogy ne légy mamlasz, majd megcsinálja õ
2021. jún. 9. 10:51
 1/8 Pekka ***** válasza:
100%
Úgy bánj vele, ahogy veled szeretnéd hogy bánjanak. A pletykát felejtsd el, abból soha nem jösz ki jól. Ha szívesen dolgozol vele és jól is dolgozik, az neked lesz jobb.
2021. jún. 9. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne menj bele, ez elég primitív munkahelyi légkör. És ne aggódj, biztosan téged is kibeszélnek a hátad mögött.

Én megmondanám nekik, hogy szerintem jól dolgzik, szimpatikus, nem kellene ennyire cseszegetni.

Ha ezek ilyen kollégák, akkor én meg nem is akarnék velük lógni.

2021. jún. 9. 11:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos csak most esett le, hogy velem is így bántak és bántak volna, ha nincs az új lány. Az segített, hogy összebarátkoztam a tl-mmel és az egyik idõsebb kolléga a szárnyai alá vett. Miattuk fogadtak be. Mintha hirtelen felnõttem volna és a burok elpattant
2021. jún. 9. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára remek érzés így dolgozni:

[link]

2021. jún. 9. 11:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja rendes az új kolléga és látod rajta, hogy érdekli, csinálja a dolgát akkor én segítenék neki, hogy jó tanítást kapjon.

Ezek a munkahelyi pletykák elég undorítóak szerintem, nem folynék bele.

Inkább segíts neki, hogy őt is befogadják.

2021. jún. 9. 11:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Szekunder szégyenérzetem van, amikor én a többiekkel kávézgatok vagy beszélgetek, õt meg még a vécére járásért is figyelik. Utólag jöttem rá, hogy velem is ezt csinálták újként, csak nem vettem észre a sok munkától és mert szerettem dolgozni.
2021. jún. 9. 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet csak újként figyelik, majd ha beilleszkedni, akkor már neki is lazább lesz.

Mondjuk a wc-re járását nem kellene annyira lesni.

2021. jún. 9. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hányinger a munkahelyed, ahogy az összes többi szaros magyar rabszolgatartó hely is. Mindenhol a másikat lesik, közben a saját munkáját szarja le mindegyik, mert csak a másik seggében van a szeme, nehogy véletlenül amaz egy másodperccel is kevesebbet dolgozzon, mert lusta mind, mint a tetű, legszivesebben az újjal csináltatná meg az összes munkát, de sztahanovista martírt játszatni, meg profi módon kavarni a szart és pletykálni, na arra ráér az összes tetves suttyó!
2021. jún. 13. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!