Más is így érzett az első munkahely keresésnél?
Eddig úgy éreztem, hogy támogatnak a körülöttem lévő emberek, segítenek, tanácsokat adnak stb.
Most, hogy szeretnék elhelyezkedni, munkahelyet találni, úgy érzem, hogy teljesen egyedül vagyok, nem igazán segít senki semmiben és azt se tudom, hogyan kezdjek bele az egészbe.
Olyan érzés, mintha egyedül lennék ebben a nagy világban és kezdenem kellene magammal valamit, de azt se tudom merre induljak.
Kinek mi a tapasztalata?
Mit tudnátok tanácsolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
23F
Én ugyanígy vagyok mint te jelenleg. Annyi motivációm van, hogy jövőre jelentkezek egyetemre. Kell emelt érettségi, nyelvvizsga. Laza munkahelyet keresek addig. Emiatt nyugodtabban is vagyok. Szerencsémre szóljon, hogy szüleim nagyon toleránsak és támogatóak velem szembe.
Tanácsolom neked legyen valami cél, amit el kell érj, és motiváljon minden egyes nap, hogy közelebb kerülj hozzá. Legyen az továbbtanulás, autó, nyaralás stb.
Kívánom, hogy megtaláld a helyet, sőt tudom, hogy előbb utóbb meg is fogod! 😊
Üdv: 22f
Mármint mit vár pontosan a környezetedtől? Protekciózzanak be valahova? Segítsenek önéletrajzot írni? Adjanak tippeket, hogy hol keress hirdetéseket? Miket mondj az interjún?
Az első kivételével mindenre találsz választ az interneten. A felnőtté válásnak az önállósodás is a része.
Ez ilyen, én 21 éves koromban dolgoztam először normális teljes állású munkahelyen, a kezdet nehéz volt és felfoghatatlan mi lesz/hogyan lesz. Most vagyok 27 éves és most már ha új helyet kell keresni sem aggódom. Van ennek egy nagyon egyszerű sablonja az egésznek. A beilleszkedés is többnyire minden munkahelyen ugyanúgy zajlik. Minden munkahelyen van egy két kemény mag akik nem akarnak befogadni és adják az okosat na az ő szavukra nem kell adni. Egyszerűen kellő tiszteletet megadva próbáld ignorálni őket. Ezzel mindenhol szembe kell nézni. Az eleje ilyen utána pár év után és pár munkahely után már sablonos lesz.
Én majdnem abba a hibába estem hogy leragadok az első munkahelyemnél csak mert nem hittem el hogy máshol is értékes lehetek még erre kell figyelni. Ne ragadj le az elsőnél ha találnál egy számodra megfelelőbbet utána lettem egyre bátrabb miután már a második helyemen voltam onnantól már nem aggódtam mert rájöttem hogy mindegyiket ugyanúgy kell kezelni.
Én kb. 1 évig nem találtam munkahelyet. Mindenhol kiszűrtek szinte.. Nekem is jól esett volna a támogatás, biztatás. Akkor nagyon rosszul voltam lelkileg.
Kedves kettes! Ebben az esetben nem azt várja az ember, hogy berakják valahova vagy motivációs levelet írjanak. Jól esik pár tipp, hogy hogyan beszéljek, miket válaszolhatok a kérdésekre, hogyan szokott zajlani.
Semmi más nem kell csak támogatás, esetleg ha lát mondjuk facebook-on egy hirdetést, akkor nagy segítség ha valaki elküldi privát üzenetként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!