Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet munkàt találni ha...

Hogy lehet munkàt találni ha a hagyományos módszer nem jött be?

Figyelt kérdés

Mármint a klasszik hirdetésre, Facebook hirdetésre , máshol történő hirdetésre jelentkezés.

Ezeken túl vagyok. Esetleg próbáljam végig járni a helyeket ami szakmába passzoló és adjak be önéletrajzot, hàtha szerencsém lesz?Vagy màs ötletet is szívesen fogadok.

2021. jún. 4. 16:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én így csináltam: készítettem egy olyan cv-t, ami NEM SZERÉNY. Nem nagyképű, de minden korábbi munkámnál kiemeltem a jó dolgokat, amikben sikeres voltam. Példákat hoztam a megbízásokra, amiket elvégeztem. Nem a hagyományos formájú életrajzot készítettem, mert mindenkitől olyat kapnak, ezért mindenki egyformának tűnik nekik. Kigyűjtöttem az ország összes olyan cégét, ahol az én szakmámra szükség van, 400 ilyet találtam, és mindenhová elküdtem az életrajzomat. Nyilván nem cc-zve... Az e-mailbe, a kísérőlevélbe is vonzó dolgokat írtam - röviden. Statisztikailag lehetetlen, hogy ekkora merítésből ne jöjjön össze munka.
2021. jún. 4. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi a szakmád?
2021. jún. 4. 16:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem országosan keresek, csak még bejárható távolságon belül.Pénzügyi ügyintéző, vendéglátó eladó. De dolgoztam már kereskedelemben is és adminisztrátorként is.
2021. jún. 4. 16:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én így csináltam:

- letöltöttem egy fizetős (1-2 EUR), színes, modern önéletrajz sablont, és azt használtam, én a modern CV template-re kerestem rá, így találtam egy szimpatikusat.

- készítettem egy jól hangzó motivációs levelet: kerestem neten motivációs levél mintákat, és azok alapján írtam egy sajátot angolul és magyarul is, mikor jelentkeztem valahova mindig beleírtam címzéshez a cég nevét és a pozíció nevét, nem csak ugyanazt a sablont küldtem mindenhova

- csináltam egy szépen, igényesen kitöltött linkedin profilt

- hetekig jelentkeztem munkákra, különböző felületeken. Kerestem cégeket a környéken, akiknél adódhat olyan pozíció amire jelentkezhetnék, nekik külön e-mailben is elküldtem a motivációs levelemet és csatoltam a CV-met

Több, mint 50 jelentkezés után sikerült találnom egy helyet, ahova felvettek, szerencsére a felmondási időmet a jelenlegi helyemről is kivárják.

A legfőbb tanácsom, hogy ne add fel! Ha nincs sikerélmény, akkor is jelentkezni kell tovább, más hirdetési oldalt is megnézni, új cégeket keresni, akinek el tudod küldeni a CV-d. A kitartó keresgélés előbb/utóbb eredményt fog hozni :)

2021. jún. 4. 16:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Linkedin oldalán nincs, utánanézek ennek. Motivációs levelet szoktam írni.
2021. jún. 4. 16:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!