Ha teljes állásban dolgozom késő délutánig, akkor hogy lehet mégis állás megkeresésekre reagálni meg interjúkra elmenni?
Eléggé nem szeretem a munkahelyem, de nincs más választásom, mert nem jó a nyelvtudásom, ami sajnos a szakmámban elengedhetetlen lenne (IT) így nem sok mozgásterem van. Gondolkoztam már valami kétkezi alibi munkán is, de oda meg a diploma hátrány és nagy a konkurencia.
Viszont tegnap frissítettem a profession-ön a CV-met a jelenlegi munkahelyemmel és egyből fel is hívtak egy pesti számról (vidéki vagyok), hogy aktuális-e még az álláskeresés. Hirtelen nem tudtam mit motyogni és mondtam, hogy már van munkahelyem. (főleg, hogy annyira hadart a csaj azt se hallottam honnan hív talán Continental?)
Ami végigfutott hirtelen az agyamon:
* Hogy beszéljek munkaidőben telefonon egy állásról, ha már letelt a próbaidő, számolnak is velem és a folyosón bárki simán hallja a beszélgetésemet? Főleg, ha gyorsan angolra váltana és akkor hatványozottan égnék.
* Hogy kommunikáljam le, hogy munkaidő után szeretnék inkább beszélni erről? (5 után végzek majd onnan vezetés hazáig 40 perc) Nincs munkáltató akinek erre türelme lenne.
De eleve az is kérdés: ha 5-ig tart a munkaidőm (irodai diplomás ha eddig nem találtátok ki), akkor nem lenne gyanús 2-3 körös interjúkra állandóan szabadságot kérni úgy, hogy interjúidőpontot eleve 1 héten belül szoktak adni, a szabadságot pedig min. 2 héttel korábban kell jelezni? Mikor lenne nekem időm interjúkra szaladgálni amire el is engednek?
Ha komplikalt a szabadsagos dolog akkor nyomhatsz olyat munkahelyen, h maganugyben el kellene menned masfel-2 orara holnaputan, ugye nem gond? Ledolgozod szivesen,bepotlod,stb.
Vagy ami picit neccesebb es nem is javaslom nagyon bejatszani h reggel irsz smst a fonoknek,hogy rosszul lettel, nem mesz be. Akkor viszint a hazidokihoz is el kell battyogni es nem fun atverni persze megmondhatod neki h ez a szitu es rovid porazon fognak es csak igy tudtal interjura menni, ha jofej es rugalmas a doki,nem fog problemazni 1 ilyen miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!