Milyen munkahely az, ahol elvárják szinte a dolgozóktól, hogy szabadságuk(!) alatt bemenjenek dolgozni?
11
Mindenben van kivetel.
Azert kivancsi lennek a kollegaid velemenyere, en el tudom kepzelni, hogy az agyamra mennel ha allandoan odajonnel "onzetlenul segiteni", ami feszegeti az okoskodas hatarat.
Az en munkamba ne szoljon bele a masik kollega, ha lehet. Max ha olyan hibat vetettem.
"Itt nem engedhető meg, hogy másként gondolkodjunk."
Ezt sajnalom, tekintettel meg a legelso kommentedre.
7-es vagyok.
Akkor van gond, amikor a főnök az ilyen hivatásukért élő-haló dolgozókat állítja be fő mércének. Tehát úgy van vele, hogy "A Jóska kérés nélkül bejön, és nyomja extrában az igát, bármi igény nélkül. De a Géza a semmirekellő, meg folyamatosan azon pattog, hogy fizessem ki neki a túlórát vagy adjam ki neki csúsztatásban." Tehát őmiatta elvárja, hogy a többi dolgozónak is legyen ez a mentalitása. A másik esetben a "Géza" direkt szeretne túlórázni az extra pénzért vagy plusz szabiért, de a főnök nyilván inkább a Jóskát választja, aki semmit nem kér cserébe. Ez feszültséget szülhet a kollégákkal. Ezért nem ajánlott élmunkáskódni.
Első munkahelyemen adattisztító-adatellenőrző munkánk volt csoportban. A legtöbb feladatot mindannyiunk között osztották fel, de elvétve volt, hogy 2-en ezt csinálták, 3-an pedig amazt.
Itt volt egy személyiségzavaros kolléga - tényleg az, ennek számtalan megnyilvánulási formája van nála.
Vagyis ő még mindig ott dolgozik.
Na ő olyan, hogy munkaidő kezdete előtt már ott feszített vigyázzban és dolgozott, de sokszor munkaidő vége után is még maradt. Minden ok nélkül, olyan időszakokban is, amikor nem fizették a túlórát.
Volt, hogy a csoportvezető szólt rá személyesen, hogy ne túlórázzon, mert ezzel csak felborítja a munka ütemét, nem kell sietni, de ha hamarabb végez, akkor nem fog tudni neki mit adni.
Amióta VPN-el otthonról is tudnak dolgozni, azóta néha a szabadsága alatt is gép elé ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!