Vagyonőrként munkába vihetek viperát illetve sokkolót?
Tudom, hogy csak jogos védelmi helyzetekben használhatom, de kezd a hely amit őrzünk para lenni.
Ugye nem lesz baj ha jogos védelemben használom ezeket?
Telephelyről van szó az isten háta mögött.
No, tömören:
- a védekezés mértéke nem haladhatja meg a támadásét
- életedet védve valóban használhatsz szinte bármit
- de a vipera birtoklása önmagában is tilos, nem csak a használata
"Vipera sokkoló KKVE eszköz, közterületen nem viselhető, csak szállítható, magánterületen birtokolható, használható!"
Ez változott? Pár éve még nem egy ismerősömtől kobozták el rendőrök, még büntetést is adtak vipera birtoklásért.
Én is vagyonőrként végeztem nemrég, és mindkét tárgy közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, tehát ezeket még jogos védelem esetén sem használhatod, és nem tarthatod magadnál, mert ezzel szabálysértést követsz el. A rendőr ezeket elkobozhatja, feljelenthet, és bírságot szabhat ki.
A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről a 175/2003-as kormányrendelet ír, olvasd el, nekünk kötelező volt elolvasni tanfolyam alatt mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!