Nincs internet-van mobilneted nem? Egy munkahely állhat így hozzá?
Nincs internet ,mert nem fizette be a cég a számlát és lekorlátozták a netet.
Márpedig manapság egy irodai környezet nem nélkül nem működik.
Rákérdeztünk mi legyen most? A válasz arrogáns nagyképű: hát van mobilnetetek nem? használjátok azt!
Valaki magyarázza már el nekem, az adatkorlátos általam fizetett mobilnetet miért is kéne céges célra elhasználni? egyáltalán mi köze a cégnek ahhoz van-e nekem mobilnetem?
Nekem nincs pl. mobilnetem, nem mindenki fizet elő rá.
A cég meg így egy hulladék. Nem is értem, hogy lehet ilyen helyen dolgozni. Munkajogi bíróságon, vagy valahol fel kéne őket jelenteni emiatt, mivel nem biztosítják a munkavégzéshez a feltételeket.
"valahol fel kéne őket jelenteni emiatt,"
És ez a szitut mennyiben oldaná meg ITT és MOST? a bíróság mire rámozdul az ügyre jövő karácsony lesz.
mennyiben jelent nekünk az megoldást itt és most?
" mivel nem biztosítják a munkavégzéshez a feltételeket."
Lenne itt egy sokkal egyszerűbb megoldás érdekes módon senki se él (nem MER ) élni vele: megtagadni a munkát a feltételek hiányára hivatkozva. teljesen jogszerű és támadhatatlan lenne.
Mégse meri meglépni senki, mert aki meglépné ezt annak másnap már nem kéne jönnie.
"Hát mondd azt, "
És aztán másnap nem kell bemennie neki. ismerjük ezt.
dolgoztam egy helyen ahol két üzemcsarnok volt, az egyikbe ki is volt írva csak munkavédelmi betétes bakancsban szabadott volna bemenni.
ezt a cég kötelessége biztosítani, de nem adtak.
mondtam (én a fiatal naiv) hogy amíg nem adnak bakancsot én oda be nem megyek.
Na még aznap utcán voltam...
Ez elég hülyeség :D Nekem pl. egyrészt nincs mobilnetem, másrészt senkit nem fognak kirúgni azért, mert nem végzi el azt a munkát, aminek a feltételeit nem biztosítják számára a munka törvénykönyve szerint. Főleg, hogy kirúgás után végkielégítést kell fizetni. Ha a számlák nincsenek befizetve, a végkielégítésre sem lesz pénz.
Ha emiatt mégis kirúgnák, akkor meg fel lehet jelenteni a munkáltatót, és úgy is a munkavállaló fog jól kijönni belőle.
A problémátokra OTT és MOST nincs megoldás. Feljelenheted a foglalkoztatás-felügyeleit hatóságnál akár névtelenül is, és véletlenszerűen ki fognak menni ellenőrzésre, de ez sem egyik napról a másikra fog megvalósulni.
Kollektíve azt kéne mondanotok, hogy nincs mobilnetetek, és úgy sem tud mit csinálni ezzel.
Haha, nekünk egyik volt munkahelyemen nem adtak céges telefont, de SIM kártyát igen, és azt várták volna el, hogy használjuk azt a magántelefonunkban. Vagy vegyünk saját pénzből egy készüléket, amiben használjuk.
Igen, mondd azt, hogy sajnos elfogyott az adatforgalmat, ez van. Oldják meg ők a problémát.
"Főleg, hogy kirúgás után végkielégítést kell fizetni."
Aha. szállj le a földre. eleve végkieg 3 év után jár..
de még akkor is csak normál felmondás esetén. ha a cég összehazudik egy fegyelmire építő azonnalit még az sem jár.
Oké, akkor vegyenek nekem mobilnetet és olyan eszközt, amin egyáltalán lehet ilyet.
Nem, ez baromira nem elfogadható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!