Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg teljesen általános...

Tényleg teljesen általános hogy a cégek a béren kívül egyéb dolgokat is adnak? Cafi eü biztosítás ruhapénz nyaralási pénz kondibérlet mittomén mit?

Figyelt kérdés

Hallgatok egy HR-es előadást és azt mondja a trenkwalderes csóka hogy teljesen általános hogy a cégek a puszta béren felül ezer dolgot adnak az embereiknek. Cafi ruhapénz bözsi utalvány nyaralási pénz laptop telefon benzinkártya kondibérlet stb stb

És idézem a szakértőt ő nem is tud olyan helyről ahol csak a bér lenne és semmi más.

Akkor én ennyire elmaradott helyen dolgoznék? MI itt nem kapunk és SOHA nem is kaptunk semmit a béren felül. Semmit soha. Van a bér és semmi más.

És az is khm.... gyenge bruttó 220.

Akkor én egy dinoszaurusz helyen vagyok?

2021. máj. 24. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kapok semmi pluszt a munkahelyen. Gondolom sokan mások sem.
2021. máj. 24. 11:23
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Alapítványi iskola.
2021. máj. 24. 11:30
 3/11 A kérdező kommentje:

" Gondolom sokan mások sem."

Na csak nem mindegy hogy bruttó 500.000 mellé nem kapsz semmit vagy bruttó 220 mellé.

2021. máj. 24. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

A multik szoktak adni ilyen plusz dolgokat. A trenkwalder-es emberke meg csak multikkal dolgozik együtt, úgyhogy csak ilyenekről tud.

A bruttó 220 mellé azért nem adnak ilyeneket, mert ott még többet számítana, ha 230-at adnának, mint az, ha kondibérlet lenne, vagy egészségügyi dolok stb. Az egyéb juttatásokat arra találták ki, hogy ugyanakkora munkavállalóra költött pénzből a lehető legtöbbet tudják nyújtani (adókedvezmény, mennyiségi kedvezmény stb. által). Viszont aki épphogy meg tud élni a fizujából, annak csak a cash fog számítani.

2021. máj. 24. 11:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Kérdező: nettó 180-at kapok. Most boldog vagy?

Első választ írtam én. Más is rossz helyzetben van, kár kötekedni.

2021. máj. 24. 11:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Jaj, csak ezt ne írtad volna! Mindjárt bepörög a húgyagyú, hogy az biztos csak papíron 180, mellette ott a borítékos pénz, ő meg a valóságban is ennyit kap, nincs mellékes, sőt, még ennek is csak a felét-harmadát utalja a vén alkesz főnök, azt is több hónapos késéssel.
2021. máj. 24. 11:50
 7/11 A kérdező kommentje:

"nincs mellékes"

Soha egy fillér mellékes se volt. Soha. Se feketén se fehéren. 5 ft-ot oda nem adnának pluszban. Soha.

2021. máj. 24. 11:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Mondtam, hogy bepörög.
2021. máj. 24. 11:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Beosztás függő is. Nekem pl. van laptopom, telefonom, autóm magánhasználatra is és kapom a szép kártya juttatást. Utóbbi mindenkinek jár, előbbiek beosztás függőek.

A másodállásomban szintén jár szép kártya juttatás, ahogy mindenkinek és tömegközlekedésre kedvezmény (közalkalmazotti). Végülis ez is egy juttatás, mégsem az. Járna telefon és laptop is, de azt nem kértem. Itt vannak sportlétesítmények, így ezek használata is biztosított elég jutányos áron (pl. uszoda belépő 500 ft).

Én a köreimben azt tapasztalom, hogy kisebb cégeknél nincs ilyesmi általában, ahol nem akarnak ezzel foglalkozni.

2021. máj. 24. 15:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Bérszámfejtő vagyok, tehát van valamicske rálátásom.

Mikori előadás volt ez? csak mert a böske szerintem már rég megszűnt.

Az elmúlt néhány évben az összes adókedvezményes juttatási lehetőség megszűnt, egyedül a SZÉP kártya maradt, meg az ovi-bölcsi; ezeken kívül csak néhány kevésbé vonzó lehetőség maradt, amikkel nagyon ritkán élnek. Emiatt gazdasági előnye az egyéb juttatásoknak már nincs (a legtöbb cég nem is adja már emiatt), ha esetleg egy multi adja valamelyiket külföldön, akkor elképzelhető hogy ragaszkodik hozzá hogy adja itt is, vagy ha adta amikor még kedvezményes volt, akkor adja továbbra is. De ezek a kivételek.

A céges autó/telefon/laptop valóban megmaradt, ezek ugye nem számítanak direkt juttatásnak. A telefon nyilván a leggyakoribb, de ahogy előttem is írták ez pozíciófüggő. Ami még szokott lenni, az a céges rendezvény, meg hetente/havonta valami plusz kaja az irodában (gyümölcs, süti).

Visszatérve arra, hogy mindez mennyire általános: nagy cégeknél SZÉP kártya az esetek 80%-ban van (most szigorúan a privát szféra tekintetében).

Ruhapénzt sose láttam, kondibérletet 30 cégből 1-nél, ott is megszűnt; nyaralási pénzt nem láttam bár német multinál lehet. Önkéntes pénztár, egészségbiztosítás: mióta nincs adókedvezmény ezek nagyon visszaestek, szerintem 5% alá.

Akik semmit nem adnak (mondjuk 5 fő felett), az kb 20%, és valóban inkább a kisebb cégekre jellemző.

2021. máj. 24. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!