Italnagykereskedelem munka, ti csinálnátok? Megérne más után néznem?
1 hónapa dolgozom egy ilyen helyen.
Tűrhető, bár néha nagyon pörgős.
Emelni kell egésznap raklapra és készíteni össze az árut. Ezek dobozos italok, rekeszek. De alkalom adtán 10/20/30/50 KG-s hordók is.
Általában sosincs pihenő, mindig van munka. Néha ha várnak kint, akkor kapkodni is kell. Fizetés az 150 ezer forint nettó. Te takaríts, te készíts válogass össze mindent, esetleg ha lenne 5 perc szabadidőd akkor töltsd az italokat / járd a sorokat hogy kell-e tölteni vagy van-e szemét valahol. Fizikai része (emelés konkrétan) nem is annyira zavar, viszont a futkosás egésznap, pörgés az nagyon lefáraszt. Egyébként elég fiatal vagyok, 22F.
Igazából nem szeretek járni, bár nincs reggel gyomorgörcsöm meg semmi rossz igazából, bár előre tudom minden reggel hogy beindul a nap és megint rohanok egésznap a raktárok között mint egy bolond és csak pakolom rakom rakom hordom töltöm és ezt 8 (9) órában. Bizonytalan vagyok hogy váltsak-e mihamarabb vagy maradjak még, mert most ugye a Covid miatt mégjobban korlátoltak a lehetőségek. Olyanok írjanak akik tapasztaltak azért ilyen téren, vagy milyen véleménnyel vannak erről úgy átlagban.
Neked megéri csinálni? Lenne jobb? Neked kell tudni hogy akarsz-e váltani.
Én is csináltam ilyesmit nő létemre, igaz nem nagykerben, de vendéglátásban. Ugyanúgy be kellett pakolni az árut mikor megjött, egyedül voltam rá. Néha jó sokat szivattak az áruösszeállítók mert összekutyulták a rendelést, más márkát, más kiszerelést küldtek mint amit rendeltem. Délelőtt kinyitottam, kitakarítottam wc-től a bárig mindent a 140 férőhelyes vendégtérben, feltöltöttem hűtőt és polcot, vendégeket kiszolgáltam (a' la carte menüs kaja, pia) közben bepakoltam ami jött áru, takarítottam stb. Egyedül. Nem csak a te melód xar :D Mondjuk én szerettem csinálni, de volt hogy háromszor hűlt ki az ebédem mire meg tudtam enni. Aztán délután beszambázott a váltás, csak ők már hárman voltak és minden a seggük alá volt tolva.
Szerintem a nettó 150 nem olyan sok, annyit megkereshetsz máshol is.
Szerintem csináld, amíg nem lesz jobb, és ha találsz valami szimpatikusabbat, akkor válts.
Fejben ott kell lenni. Minden melónál ez van, agy nélkül csak wc-t pucolni meg sódert lapátolni lehet. #2 vagyok, szerinted vendéglátásban nem kell ott lenni, melyik asztal melyik vendég mit rendelt, meg mit hol tartunk, miből mennyi van vagy fog kelleni, mi az összetétele, minden kész és szép legyen időre stb :) Emellett emberekkel dolgozol tehát gyorsan, kedvesen, hatékonyan kell csinálni a munkád és bizony nem csak 8-9 de gyakran 12 órát is nyomunk és végig kemény multitasking a nap.
Ha elkapod a fonalat akkor tudsz pörögni, idő kell mire automatikusan oda nyúlsz ahova kell, tudod merre indulj gondolkodás nélkül. Ha amúgy szereted a munkát, tartsd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!