Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kiléphetek a diákszövetkezetbő...

Kiléphetek a diákszövetkezetből az első munkanap előtt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy találtam másik munkát, de már aláírtam a szövetkezetnél egy szerződést is. Holnap lenne az első munkanapom, ahol kevés fizetésért 10 órát kéne dolgoznom és nem akarok bemenni. Felmondhatom még ma a szerződést?

2021. máj. 11. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Valamilyen következménye biztos, hogy lesz. A szerződést kellene megnézned, abban ez szabályozva van.
2021. máj. 11. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Olvasd el a szerződésed erre vonatkozó részét, vagy ha nem tudod értelmezni másold be ide.

Ami már eső után köpönyeg, hogy pont ezért olvasunk el értelmezve mindent amit aláírunk.

2021. máj. 11. 13:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Esküszöm, hogy nincs benne ilyen rész. Egyedül annyit találtam, hogy megszűnik a munkaviszony, ha kilépek a szövetkezetből.(vagy ha megszűnik a jogviszonyom, de az most nem releváns.)
2021. máj. 11. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Diákmunkák esetén szinte azt csinálsz, amit akarsz. Szinte bármit megtehetsz, bármikor otthagyhatod a kiválasztott munkát. Volt, aki egy napot dolgozott csak, az aznapi bérét jövő hónapban megkapta, és viszont látásra...

A diákok esetén nagyon rugalmasak - máshogy ez nem is működhetne, hiszen nekik az iskolai kötelezettségeik is ott vannak mellette. Én egyetlenegy diákmunkás szerződésben sem találtam még semmilyen erre vonatkozó kritériumot, vagy hogy bármilyen kötelezettségük lenne még ezután a feleknek. Akkor jössz el, amikor akarsz, ha pedig el sem mész, akkor mégkevesebb a bonyodalom.

2021. máj. 11. 13:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Melyik szövetkezetről van szó?
2021. máj. 11. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!