Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » TB fizetéssel kapcsolatban...

TB fizetéssel kapcsolatban tudtok nekem okosat mondani? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megszűnt a munkahelyem, szóval amíg nem találok másikat, addig bevállaltam egy munkát, egyszerűsített foglalkoztatással.

Azt már kiderítettem, hogy adóznom nem kell külön utána, mert úgy jelentettek be, hogy nem éri el a fizetésem azt az összeget, ami után fizetnem is kell.

Viszont a TB-vel nem tudom mi a helyzet. Valami alapot nyilván kell utánam fizetnie a cégnek, de nekem ezen felül még kell valamit?

Bent nem tudtam még megkérdezni, mert a bérszámfejtő heti 1x van bent.

Köszönöm.

2021. máj. 7. 09:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismét 3-4 es vagyok. Az egyszerűsített foglalkoztatás csak a nyugdíjba számít be. Egymás után maximum 5 nap, havonta maximum 15 nap lehet
2021. máj. 7. 10:33
 12/16 anonim ***** válasza:
10 Azt írtad, hogy a bejelentett napokra van TB-je, holott ez nem igaz.
2021. máj. 7. 10:34
 13/16 anonim ***** válasza:

"Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazott munkavállaló ez alapján a foglalkoztatása alapján nem minősül biztosítottnak, és csak nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra és álláskeresési ellátásra szerez jogosultságot, a társadalombiztosítás többi ellátására (például táppénzre) nem."

Baleseti ellátásra jogosult, tehát ha orvoshoz kell menni baleset miatt el fogják látni.

2021. máj. 7. 10:49
 14/16 anonim ***** válasza:
13 Igen, de az teljesen más, mint amit te írtál. Ha pl. fáj a torka, vagy szemölcsöt akar leszedetni, az a kutyát nem fogja érdekelni. Te azt írtad akkor menjen, mikorra be van jelentve, mert el fogják látni. Igen, ha baleseti ellátás kell neki. Más esetben meg kifizettetik vele a kezelést.
2021. máj. 7. 10:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Lehet kérni tb mentességet méltányossági alapon. önkormányzatnál érdeklődj a papírok után.
2021. máj. 8. 20:27
 16/16 A kérdező kommentje:

15! Kértem egy ilyen papírt. Kaptam 4 oldalnyit, amin jót röhögtem és végül kidobtam.

Az a ciki, hogy hiába külön háztartásban élünk anyukámmal, de egy a helyrajzi szám és a házszám is. Még a kert is le van választva, de az ügyintéző szerint ez egy háztartás. És a velem egy háztartásban élők fizetését kérdezte (anyukámnak nettó 320.000, a férjemnek is kb ennyi). Kérdezte a bankszámlaszámukat, hogy mennyi a cafeteria, van-e autójuk, ha igen akkor mekkora az értéke, hiteles-e, mennyi megtakarításuk van, milyen vagyontárgyak vannak a házban stb.

Kérdeztem ott az ügyintézőt, hogy nekik ehhez mi közük, illetve nekem mi közöm van anyukám kocsijához és egyáltalán a fizetéséhez, illetve neki az én TB-mhez.

És akkor még írjak indoklást, hogy miért kérek méltányosságot vagy részletfizetést. Ott is röhögtem, hogy a munkanélküliség nem elég indok-e, de azt mondta nem, fejtsem ki rendesen.

Szóval nevetséges az egész rendszer.

2021. máj. 9. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!