TB fizetéssel kapcsolatban tudtok nekem okosat mondani? :D
Sziasztok!
Megszűnt a munkahelyem, szóval amíg nem találok másikat, addig bevállaltam egy munkát, egyszerűsített foglalkoztatással.
Azt már kiderítettem, hogy adóznom nem kell külön utána, mert úgy jelentettek be, hogy nem éri el a fizetésem azt az összeget, ami után fizetnem is kell.
Viszont a TB-vel nem tudom mi a helyzet. Valami alapot nyilván kell utánam fizetnie a cégnek, de nekem ezen felül még kell valamit?
Bent nem tudtam még megkérdezni, mert a bérszámfejtő heti 1x van bent.
Köszönöm.
"Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazott munkavállaló ez alapján a foglalkoztatása alapján nem minősül biztosítottnak, és csak nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra és álláskeresési ellátásra szerez jogosultságot, a társadalombiztosítás többi ellátására (például táppénzre) nem."
Baleseti ellátásra jogosult, tehát ha orvoshoz kell menni baleset miatt el fogják látni.
15! Kértem egy ilyen papírt. Kaptam 4 oldalnyit, amin jót röhögtem és végül kidobtam.
Az a ciki, hogy hiába külön háztartásban élünk anyukámmal, de egy a helyrajzi szám és a házszám is. Még a kert is le van választva, de az ügyintéző szerint ez egy háztartás. És a velem egy háztartásban élők fizetését kérdezte (anyukámnak nettó 320.000, a férjemnek is kb ennyi). Kérdezte a bankszámlaszámukat, hogy mennyi a cafeteria, van-e autójuk, ha igen akkor mekkora az értéke, hiteles-e, mennyi megtakarításuk van, milyen vagyontárgyak vannak a házban stb.
Kérdeztem ott az ügyintézőt, hogy nekik ehhez mi közük, illetve nekem mi közöm van anyukám kocsijához és egyáltalán a fizetéséhez, illetve neki az én TB-mhez.
És akkor még írjak indoklást, hogy miért kérek méltányosságot vagy részletfizetést. Ott is röhögtem, hogy a munkanélküliség nem elég indok-e, de azt mondta nem, fejtsem ki rendesen.
Szóval nevetséges az egész rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!