TB fizetéssel kapcsolatban tudtok nekem okosat mondani? :D
Sziasztok!
Megszűnt a munkahelyem, szóval amíg nem találok másikat, addig bevállaltam egy munkát, egyszerűsített foglalkoztatással.
Azt már kiderítettem, hogy adóznom nem kell külön utána, mert úgy jelentettek be, hogy nem éri el a fizetésem azt az összeget, ami után fizetnem is kell.
Viszont a TB-vel nem tudom mi a helyzet. Valami alapot nyilván kell utánam fizetnie a cégnek, de nekem ezen felül még kell valamit?
Bent nem tudtam még megkérdezni, mert a bérszámfejtő heti 1x van bent.
Köszönöm.
Alkalmiba egy hónapban 15 napot dolgozhatsz, a bejelentett napokra van tb-d is, tehát ha aznap mész az orvoshoz fogadnia kell. Más napokon amikor nem vagy bejelentve akkor pirosan fog villogni a neved mellett.
De meg is kérhetnéd az aktív korúak ellátását a munkaügyi központon keresztül, és így érvényes lesz a tb-d. Ezt 1 évig folyósítják max., 1 év után csak akkor ha van 30 nap bejelentett jogviszonyod, akár alkalmi munka is. Nem muszáj neked még plusszba fizetni havi 8ezret.
Sajnos, amit a 7-es ír, az téves információ.
"az egyszerűsített foglalkoztatás nem mentesít az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól, hisz az EFO nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!