Milyen egy jó főnök?
- Legyen rugalmas, ne egy karót nyelt szürke aktatologató
- Mutasson példát, amit elvár, megkövetel, maga is aszerint járjon el (pl. ha megköveteli a pontos munkakezdést, akkor ő se késsen fél órákat)
- Ne csak okoskodjon, hanem tudja megmutatni is a megoldást. Magyarán szakmailag legyen képben.
- Ne legyen fröcsögő ordibál idegbolond, mert annak sok értelmét nem látom. Szerintem normális hangnemben is megérti a kolléga a dolgokat.
- Ne osztogasson minden xarért büntetéseket, csak ha nyomós indoka van rá.
- Ha gondod van, lehessen rá számítani. Ne hajtson el egyből a pecsába, próbáljon segíteni a megoldásban, persze amennyire ez egy munkahelyen elvárható.
- Ne magas lóról dirigáljon, ne éreztesse veled folyton, hogy te csak egy alantas beosztott vagy és érezd magad megtisztelve, hogy hajlandó vagyok rád nézni.
Sajnos a legtöbb főnök vagy dilettáns, szakmailag 0, vagy emberileg egy söpredék. De van kivétel is, a mostani főnököm egy fiatal férfi és kb. olyan mint amiket leírtam. Viszont az ő felettese a ridegszívű embertelen rosszindulatú idióta.
- Nem gonoszkodik
- Nem kötözködik.
- Nem veszekszik.
- Nem létezik.
:)
-Mielőtt lecseszné az embert,kérdez és értelmez,nem ítélkezik rögtön.
-Igyekszik valóban csapatban dolgozni,nem csak úgy tesz.Nem csak akkor nézi a dolgozók érdekeit,ha neki pénz van benne.Megtesz érdemleges lépéseket akkor is,ha ez kizökkentheti a komfort zónájából(pld.nálunk nem egy ember volt,aki komolyan hátráltatott több dolgozót,tudta jól a főnök is,hogy el kellene küldeni és másikat keresni,de évekig elodázta a problémát,az elején még olyannal is próbálkozott,hogy rákenje a többi alkalmazottra a felelősséget "szerezzen jobbat,aki tud")közben mindenki tudta,hogy tojik az egészre,fel sincs adva hirdetés.
-Ha hibázik ki mer mondani egy "elnézést,tévedtem/félre lettem tájékoztatva" (Pld.egyszer kiadta a munkát,hogy rakodni kell,mikor kész lettünk vele a felettese mondta,hogy nem is a mai nap lett megbeszélve.Péntek délután,a főnök meg már bent sem volt az épületben.Pakolhattunk vissza,majd egy másik nap újra kellett csinálni)és néha egy köszönöm-öt kimondani sem fog levonni a presztízséből.
"Most nem szexizmusból mondom, hanem tapasztalatból, hogy a női főnökeim eddig kivétel nélkül szörnyűek voltak. Férfiak között voltak jó vezetők."
Ha nő vagy,lehet,hogy valami miatt riválist látnak benned a női vezetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!