Az addig oké, hogy küldök a munkáltatói jogkör gyakorlójának egy emailt, amiben leírom, hogy fel szeretnék mondani. Elvileg indokolni nem kell, de valószínüleg leirom majd, hogy kaptam egy jobb ajánlatot és kész.
A felmondási nyilatkozatot ilyenkor küldjem el neki? Alá kell írjam és úgy szkennelve küldjem? Vagy majd bemegyek és ott aláírom? Hogyan működik ez? Ez az első főállású helyem.
Nálunk az a szokás, hogy vagy megírják kézzel, vagy géppel, kinyomtatják és aláírják, majd ezt követően hozzák be a munkahelyre. Azt nem írtad, hogy hogyan szeretnéd megszüntetni a munkaviszonyodat, ugye lehet közös megegyezéssel, felmondással is. A felmondási idő két hónap, szóval ha te el akarsz menni már júliusban, akkor be kell adnod májusban a felmondásod. Ha közös megegyezéssel szeretnél felmondani, akkor pedig bele kell kalkulálni az időarányos szabadság napokat, mert sok munkáltató nem szívesen fizeti ki.
2021. ápr. 6. 18:52
2/11 Fsms válasza:
Küld el PDF-ben, annak aki a munkáltatói jogokat gyakorolja. Kérdezz rá, hogy megfelel-e így vagy postán is kéri feladni.
Ha postán is kéri akkor térti-vevényesen add fel.
2021. ápr. 6. 18:53
3/11 anonim válasza:
Szerintem kezdhetsz informálisan, egy sima emailben vagy telefonon vagy személyesen jelzed, hogy mik a szándékaid és megkérdezed, hogy mi a hivatalos ügymenet. A felmondási idő egyébként 30 nap, nem két hónap.
2021. ápr. 6. 19:05
4/11 anonim válasza:
"A felmondási idő két hónap, "
Baromságot ne pofázzunk. 30 nap. Naptári nap.
2021. ápr. 6. 19:13
5/11 anonim válasza:
Kjt. 28. § (1) A közalkalmazott a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt lemondással bármikor megszüntetheti.
(2) Lemondás esetén a lemondási idő két hónap. Ezen időtartam egy részére, vagy annak egészére a munkáltató mentesítheti a közalkalmazottat a munkavégzés alól.
2021. ápr. 6. 19:47
6/11 anonim válasza:
A kérdező felmondani akar, nem lemondani. Nem mindegy. A felmondási idő 30 nap.
2021. ápr. 6. 19:53
7/11 Fsms válasza:
Ha letöltött sok évet a cégnél, akkor több mint 30 nap. Talán 3 évente nő egy-egy napot a felmondási idő.
2021. ápr. 6. 20:26
8/11 anonim válasza:
Nem. Ha a munkavállaló mond fel, akkor mindig 30 nap. Ha a munkaadó bocsájtja el, akkor számít az időtartam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!