Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan választottad a szakmád?

Hogyan választottad a szakmád?

Figyelt kérdés

Én úgy, hogy 14 évesen megnéztem milyen munkahelyekre keresnek embereket, és viszonylag jól fizet és nem kell hozzá tanulni. Sofőr lett azaz érettségi után megcsináltam a hivatásos jogsikat.

Szerinted hiba volt azt a szakmát választani amit választottál?

Nekem pl..életem legrosszabb döntése volt mert csúnyán beszélnek és lenézik a sofőröket, pedig még okot sem adok rá.

2021. márc. 31. 23:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban rákattantam a számítógépes játékokra, rengeteg időt töltöttem gép előtt, elég sok mindent megtanultam, szóval valahol adta magát, hogy az IT iparban helyezkedjek el. A programozás nagyon sokáig nem érdekelt, de tudtam, hogy hiányszakma és jól lehet keresni vele, szóval ezt választottam. Az egyetemet nagyon utáltam, de másokhoz képest meglepően jól ment. Utána a szakmában töltött első évet sem szerettem annyira, többször is gondolkodtam pályaváltáson, de inkább kitartottam mellett és furcsa, de sikerült nagyon megszeretnem. Most ott tartok, hogy priorizálnom kell az új technológiákkal kapcsolatos érdeklődéseimet, mert a világ összes ideje kevés lenne, ha mindent meg akarnék tanulni.
2021. ápr. 1. 08:44
 12/17 anonim ***** válasza:

Feltettem magamnak a következő kérdéseket:

Mi érdekel nem csak hobbi szinten?

Jó vagyok benne? Van esélyem? Mennyi energia lenne?

Szívesen tanulnám?

Milyen munkakörülményekre számíthatok?

Keresett szakma? Jól fizet?

Ebben a sorrendben.

Kerestem embereket akik beszélnek róla, hogy tudjam mit vállalok.

Mikor rájöttem mi ez a szakma az olyasmi érzés volt, mint a hazaérkezés. Biztonság, otthonosság, megkönnyebbülés. Biztos vagyok a dolgomban.

2021. ápr. 1. 10:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ő valasztott engem.
2021. ápr. 1. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A nyolcasnak uzenem, hogy hajra es valtson, mert ez az egy elete van.

Valoban a csalad a legfontosabb, es meg lehet talalni azt is amivel az ember penzt keres, es elete is van. A kerdes mihez ertesz, miben vagy jo, mi erdekel? Onvizsgalatot kell tartani.

2021. ápr. 1. 23:15
 15/17 anonim ***** válasza:

#14 Köszönöm,ezt az életformát mostmár befejeztem.

Ez egy nagyon jó kérdés,nem is tudom,rá kéne jönnöm csak nem könnyű.

Pontosan hogyan kéne önvizsgálatot tartanom?

8-as voltam.

2021. ápr. 3. 19:19
 16/17 anonim válasza:
100%
Engem a szüleim erőltettek rá, hogy mindenképpen diplomázzak le valami "elit" szakon, így villamosmérnök lettem. Normálisan meg lehet élni belőle, nem is lenézett szakma, de én nem szeretem, annyira nem is érdekel az egész. Viszont most már nem akarok váltani, mert akkor kidobott időnek érezném azt a sok évnyi tanulást a semmiért.
2021. ápr. 4. 15:32
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

8-asnak: Azt szoktak mondani, hogy siman szemlelodni kell pl. Es azt nezni, hogy mi az ami vonzz, mi az ami lelkesit.

16-osnak: hat meg azt mennyi kidobott idonek fogod erezni, mikor evekig meg ebben dolgozol es nem erdekel. Minnel elobb valtasz, annal kevesebb idot pazarolsz el, innen is lehet nezni.

14es

2021. ápr. 4. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!