Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan választottad a szakmád?

Hogyan választottad a szakmád?

Figyelt kérdés

Én úgy, hogy 14 évesen megnéztem milyen munkahelyekre keresnek embereket, és viszonylag jól fizet és nem kell hozzá tanulni. Sofőr lett azaz érettségi után megcsináltam a hivatásos jogsikat.

Szerinted hiba volt azt a szakmát választani amit választottál?

Nekem pl..életem legrosszabb döntése volt mert csúnyán beszélnek és lenézik a sofőröket, pedig még okot sem adok rá.

2021. márc. 31. 23:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Azzal hatranyod nem lehet, ha letetted a jogsit...de nem keso barmikor valtani sőt...allitolag jot is tesz bizonyos evenkent.

En peldalul az alapjan valasztottam, hogy hol ereznem jol magam. Peldalul kepessegeim alapjan, jogi kar stb. Ment volna, mert nagyon szeretek tanulni, megy a magolas is, erdekelt is volna, es be is tudtam volna kerulni, viszont vegig gondoltam, hogy hogy telne az eletem? Az elso par evben aktatologatas, aztan jogi ugyek stb...teljesen mast valasztottam, ami ugyan kevesbe megbecsult szakma, de azt mondhatom, hogy ez nem munka, hanem szinte szorakozas a szamomra. Tehat azt neztem, hogy hosszutavon hol lennek boldog.

2021. márc. 31. 23:24
 2/17 anonim ***** válasza:
97%

Érettségi előtt, mikor OKJ-s képzések után keresgéltem a gimi utánra, felmértem a lehetőségeimet, hogy a környéken lévő iskolákban milyen képzések fognak indulni és azokból választottam egyet, ami érdekelt.

A szakma megszerzése óta eltelt már 6 év, és bár dolgozni sosem tudtam benne (azóta már másfajta területen vállaltam állást, amit szeretek), de soha, egy pillanatra se bántam meg, hogy anno emellett döntöttem.

Az a két év, ameddig a képzés tartott, életem egyik legjobb két éve volt. Sok új barátot és rengeteg pozitív élményt szereztem ezalatt, amik kirángattak az akkoriban rám jellemző, enyhe depresszióból.

2021. márc. 31. 23:28
 3/17 A kérdező kommentje:

Oh, én később jöttem rá, hogy félős vagyok és vezetni sem szeretek már , meg mindig csak egy bunkó tróger voltam én voltam a "mikor jön már ?" "Na végre ideért".

És milyen szakmámról van szó? :) művészeti? #1 fotós vagy?

#2 Te pedig vendéglátós ?

2021. márc. 31. 23:35
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

Nem, hanem pedagógiai asszisztens.

2-es voltam.

2021. márc. 31. 23:41
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Gépész mérnöknek tanultam először, de nem jött össze sajnos, szóval géplakatos lettem (utálom nem is akarok benne dolgozni).

A sofőr állás szerintem nagyon jó lehet, ha megvan hozzá a "tehetséged", nekem problémát jelentene a tájékozódás, de sok előnye van...nincsenek úgymond körülötted k..ög emberek.

2021. márc. 31. 23:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Munkapszichológus vagyok. Gimi végén gőzöm ne mvolt, mit is akarok csinálni. Az átlagom kitűnő volt, bármire felvettek volna. A tanáraim a jogról meg a pszichológiáról győzködtek. Végül a pszichológia mellett döntöttem. Az egyetemen persze kiderült, hogy az, amit én pszichológiának gondoltam gyerekfejjel, meg amit a tévében láttam, nem feltétlenül van köszönőviszonyban egymással. Anatómia, statisztika, kísérleti pszichológia és társai.. De ugyanakkor ki is nyílt a lehetőségek tárháza, rájöttem, hogy nem csak klinikai terület létezik. A szervezetpszichológia végül nagyon megfogott, így a mesterszaknál már nem is volt kérdés, milyen irányzatra megyek.
2021. ápr. 1. 00:01
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
6 évesen kezdtem el hangszeren játszani, 8 évesen mondtam ki, hogy én csakis ezzel szeretnék foglalkozni egész életemben. Emellett ki is tartottam, lediplomáztam és jelenleg szólistaként dolgozom, filharmóniában játszom. Imádom a munkám, nem is kérdés:, ez a legjobb dolog az életemben, hogy hangszerművész lehetek.
2021. ápr. 1. 00:22
 8/17 anonim ***** válasza:

Kb én is olyan vagyok mint te kérdező,na jó nem teljesen mert én nemzetközi furgonos sofőr vagyok + van páv2 vizsgám (tudom nem nagy szám).

Azon gondolkodom hogy le kéne tennem kamionra a jogsit,de egyszerűen valamiért már nem is érdekel az egész,hiába van pénzem ha nincs mellette rendes életem (olyan ez a furgonozás mint ha kamionos lennék,csak itt kb az a 9-11 órás pihenőt sem lehet megtartani mert hát menni kell mint a birka,én meg már kezdek kiégni ettől a felborult életformától,2-3 óra alvásoktól).

Sokszor mondogatom magamnak,ha kamionos leszek legalább 13-15 óra munkaidő után fixen 9-11 órás pihenőt biztosan tudok tartani,hála a tachográfnak.

De szerintem már annyira égek kifelé hogy nem biztos hogy le teszem a kamionos jogsit,csak sajnos nem is tudom mihez kéne kezdeni mostanság? Őszintén szólva annyi tervem volt.

Pár pozitívum azért van inkább (volt) ebben a furgonozásban,mondhatni világot látok ha éppen fel tudom fogni a dolgokat (kamionnal szerintem a fele helyre sem jutottam volna el) ,ha van egy kis szabadidőm és nem alszom akkor tudok kicsit sétálni-túrázni,minden féle ételt ki lehet próbálni ami otthon nincs (korona előtt inkább),külföldön magányomban rá tudtam jönni hogy igazából számomra a családom számít és a kis keresztlányom,(nem is tudom miért csinálom még mindig ezt a melót? engem már valahogy a pénz sem motivál).

Sokszor gondolkodtam már azon hogy egy normális nő sem bírja ki ezt a félig meddig távkapcsolattosdit,akkor meg sok értelme nem lenne ennek a kamionozásnak sem,mondjuk pár helyen már olvastam ilyen 2 hét munka 2 hét pihenős állást 370-420E Ft között de ezt sem bírnák sokan,kapcsolat nélkül meg szerintem értelmetlen élnem életem végéig mert egyszerűen nem tudok teljesen boldog lenni,nem tudom hogy te hogy vagy ezekkel a dolgokkal?

Tudom hogy lenéznek sajnos, de egyébként el vagy kamionoskén?

Kicsit írhatnál róla,milyen munka rendbe melózol? mennyi szabadidőd van? Stb..

Mindenkitől bocsánatot kérek az offért,esetleg valaki adhatna valamilyen tanácsot mit érdemes ki tanulni ami minimális stresszes munkával jár csak?

2021. ápr. 1. 02:06
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Mi oka van annak, hogy nem tanulsz valami mást a nemszeretem foglalkozásod helyett?

2021. ápr. 1. 05:45
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

Volt egy középsuli ahova jelentkezni akartam, megnéztem milyen szakokat indítanak, majd kiválasztottam azt, ami a szüleim szerint a legjobban illett volna hozzám.

Így kezdtem el közgazdaságtant tanulni, azon belül is a számvitel (könyvelés) érdekelt leginkább. Most érettségi után egy 2 éves pénzügy-számviteli technikumi képzést végzek, plusz suli mellett egy könyvelőirodában dolgozok, jövőre a képzés mellett pedig elkezdek egy mérlegképes könyvelői képzést is.

2021. ápr. 1. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!