Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A Pensum mennyire megbízható?

A Pensum mennyire megbízható?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, főként a külföldi diákmunkával kapcsolatban.

2021. márc. 23. 23:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#10 - es

Ezt nem egészen értem (azzal együtt én kb csak rosszat olvasok róluk mindenhol szóval soha kapcsolatba nem kerülnék velük).

Ilyen munkáknál náluk alk. /egyszerűsített foglalkoztatás van napi bejelentéssel, annak minden előnyével és hátrányával. Ha nálad mondjuk 1600 Ft / óra az ugye nettó ott mit tud "okoskodni" ? Kevesebbet ad? Másnap be se mennék csak menne a mail ( mindenképpen az, hogy nyoma legyen) amiben minden szerepel és amire reagálniuk kell. Ha az óraszám nincs megfelelően elszámolva szintén. Nem szabad hagyni magad!

Én nem közvetítőn keresztül, de olyan helyen voltam, ahol nem próbaidő volt hanem 1 hét ilyen napi bejelentés, hogy " megismerjük" egymást és csak utána lett volna határozatlan idejű szerződés. Fura volt, de mondom ok egy hetet benyelek így. Végül 3 nap után elköszöntem, mert több minden nem úgy volt, mint a hirdetésben + megbeszéltek, de nem ez a lényeg hanem közölték következő hónap 10ig adják majd oda fizetést arra a 3 napra (addig lett volna kb 2.5hét). Mondtam nono-no, de náluk bizony így van. Otthon leültem gép elé és megírtam akkor a hatályos jogszabályoknak megfelelően lesznek kedvesek 5 munkanapon belül a béremet kifizetni bla-bla...másnap hívtak mehetek a pénzemért.

Szóval ha úgy érzed valóban átvernek tessék lépni és mindig mindennek legyen nyoma ez a titok.

2022. nov. 21. 20:54
 12/19 L.Z. válasza:
Itt pacekra méregetik az embereket. Két hónapja vootam rajtuk keresztül egy áruházban, miután első alkalommal találkoztam személyesen a munkaügyesemmel. Onnantól kezdve nem volt meló. Nemrég pedig elküldött azzal, hogy nem hajlandó munkát adni, keressek másikat. Ennek okára azt írta, nem köteles megírni és a továbbiakban ne zaklassam.
aug. 13. 08:34
 13/19 L.Z. válasza:
A másik pedig, anno dolgoztam a posta logisztikán (hála istennek nem postásként), ahol foglalkoztattak kicsit több, mint 10 főt állandósként. Több, mint 1 év alatt, amíg a postán voltam, csak a panaszt hallottam a pensumra, miszerint az emailekre nem válaszolnak, a telefont nem veszik fel, ha bemennek személyesen, akkor meg el vannak küldve...
aug. 13. 08:41
 14/19 anonim ***** válasza:

13

A log. küldeményfeldolgozó állásokat évek óta hirdetik, aztán néha olvasom a kommenteket csak negatív pl. : hirdetésben nincs, de csak férfit keresnek stb. A másik amit nem értek mi történik ott a IX. kerületben meg Fóton, Budaörsön hogy non - stop új ember kell. Értem én EFO, de évek óta nem alakult ki valakik fixen mennének azért az furcsa

Ami téged illet : ez hogy megy? Jelentkezel egy Pensum állásra behívnak az irodába, ami nem tudom hol van és lesz egy " kapcsolattartód"? Aztán vagy szimpi leszel neki gondolom vagy nem.

aug. 13. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja vagy elmentél a Tesco melóra és utána voltál bent nála, majd nem kerestek? Érdekesek ezek is.
aug. 13. 11:14
 16/19 L.Z. válasza:
Ikea melóra jelentkeztem. Februárban kötöttem velük szerződést, de a Hr-es nem volt benn, így a recepción töltöttem ki a szerződést. Áprilisig jó volt minden, aztán személyesen kellett bemennem ügyet intézni. Akkor találkoztam először a munkaügyesemmel. Onnantól nem volt munka az IKEA-ban, pedig folyamatosan nyomják, hogy kell oda az ember. Azt mikor rákérdeztem, miért nincs meló, az volt a válasza, hogy nem hajlandó munkát adni, keressek másikat, őt pedig ne "zaklassam".
aug. 13. 12:10
 17/19 L.Z. válasza:
Az a gáz, hogy megtehetik, hogy akár pacekra "kiválogassák" az embereket, mert te nem tudsz semmit lépni ellene, mivel csak alkalmiba vagy és nem véd se munka törvénykönyv, se semmi.
aug. 13. 12:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Sorry ahogy írtad áruház automatikusan Tesco ugrott be, mert oda keresnek non-stop embert, de tulajdonképpen mindegy is IKEA vagy az.

A gáz az, hogy ha ők nem jelezték gond van veled külső / belső / munkáddal akkor a P. miért írja ezt felül az irodában? Gáz az egész ami ebben az országban megy munka területén.

aug. 13. 13:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze nem véd semmi EFO az kb csak a munkáltatónak jó, de legalább korrektul kifizettek vagy azt sem sikerült?arról is elég sok rosszat olvastam ( FB) azért kérdezem.
aug. 13. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!