Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy ne féljek este munkából...

Hogy ne féljek este munkából haza fiatal nőként?

Figyelt kérdés

Szóval úgy néz ki találtam egy szuper állást ahova még nem vettek fel de úgy érzem ez már meg lesz szerintem csak egy bökkenője van.

Délutános műszak van ott, ami nem gáz főleg, hogy csak 1 műszak és szabad hétvégék vannak de este 8-ig tartana a munka és igaz hamar hazaérek onnan mert közeli legalább csak félek felnőtt létemre is este mászkálni a városban. Este mondjuk annyival jobb, hogy többen járnak akkor még 8-9 között és nem kihalt a város mint hajnalban ezen a részen ahol lakok.

A környék ahol dolgozni fogok hát kétes bár sosem történt ott atrocitás mondjuk este nem is voltam még arra fele bár a környéket ismerem.

Vékonyka lány vagyok, sosem öltözöm kihívóan, mindig próbálok kevésbé szépen öltözni. Szerencsére a buszmegálló közel van a munkahelyhez és nem sokat kell gyalogolni oda és sűrűn jár legalább. Láttam már arra fele cigányokat meg mindenféle kétes ember de érdekes nappal nem féltem mert de este azért paráznék.

Hogy menjek haza a munkából majd este 8-9 között hogy ne féljek mindig és résen legyek azért?

Egyedül ez az egy dolog van ami miatt aggódik kicsit mert a munka szuper.

Budapest amúgy.

2021. márc. 20. 09:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Budapesten 8-9 az még nem este. De a legbiztosabb ha veszel egy kocsit.
2021. márc. 20. 16:23
 22/27 anonim ***** válasza:

A gázsprayt nem ajánlom, mert hamis biztonságérzetet ad, miközben drogosok és atomrészegek ellen semmit nem hat és valljuk be, azok támadnak inkább.

Habár a paprikaspray nem legális, de a paprikagéllel szemben nincs semmilyen jogszabály, ha mégis kötözködik a rendőr, akkor kapsz egy 50 ezres bírságot. Inkább fizess ki 50 ezret, minthogy megverjenek/megerőszakoljanak. Lehet még sokkolót is kapni, szintén illegális, de maximum elfutsz miután használtad és egy távolabbi kukába kidobod. Ezeket mind lehet kapni önvédelmi boltba. Persze kisebb támadások ellen jó, de ha 3 kanc*gány felnyom a falra egy késsel, akkor semmire nem mész velük (ismerősömmel megtörtént eset). Egy másik megtörtént eset szintén c*gánnyal, ismerősömnek kulcs volt a kezében az ujjai között, jól arcon csapta, megsebezte, majd a kis rabló elfutott félelmében.

Arra feltétlen vigyázz, hogy 1 támadóval szemben még van parányi esélyed a védekezésre, de többel nem, ezért ne is próbálkozz. A profi harcművészek is az elfutást pártolják, mert sosem tudhatod, hogy mikor rántanak elő egy kést.

2021. márc. 20. 16:46
 23/27 anonim ***** válasza:
78%
Kérdezőnek mindegy, mert ilyen hozzàállással akkora áldozat típus, hogy 50 méteres körzetben mindenki megérzi. A bandázó 10éveseknek is vörös posztó a jelenléte.
2021. márc. 20. 17:16
 24/27 A kérdező kommentje:
21.nincs jogosítványom sajnos..:(
2021. márc. 20. 18:14
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

ezt is hanyadjára írod már ki... :'D még a meló sincs meg, de majd lemondod ezt is, arra hivatkozva, hogy félsz este 8kor. lol

keress már valami hobbit a gyakori helyett

2021. márc. 21. 06:20
 26/27 anonim ***** válasza:

Ha nagyon félsz,akkor ne dolgozz ott. Aki nagyon fél, azon látszódhat a félelem a viselkedésén és kiszúrhatja egy rosszindulatú alak és az ilyenre könnyebben rá is akaszkodnak.

Ha határozottan, céltudatosan, magabiztosságot sugározva viselkedsz avval sokkal kevésbé kekeckednek. Ez bárhol hasznos a mai világban.

Ne nézz semerre feltűnően,ha kilépsz a munkahelyedről, hanem határozottan elmész a buszmegállóba ,de ott se nézelődj senkire,ne izegj mozogk ne éreztesd,hogy bizonytalan vagy. Magabiztosságot és a külvilág felé érdektelenséget sugározva megvárod a buszt.

Önvédelmi eszköz is hasznos lehet,de csak akkor ha bátran fogod tudni használni is . Pld gázspray gázpisztoly minél erősebb jobb szerintem, mert ha nem sikerül ártalmatlanná tenni legalább addig,a ameddig elfutsz, akkor baj van. De ez csak a végső eset. Ha mindenképp elkerülhetetlen,akkor határozottan a szemébe, feje irányába fujsz, lősz egyet. Ettől ő cselekvőképtelen lesz egy ideig, te meg kámforrá válsz a mellékutcákban. Előre is megnézheted merre fogsz menekülni ,megbújni stb hogy ne találjon meg és egy másik tömegközlekedési eszközzel vagy másik megállóba felszállsz. Közbe hívhatod a rendőrt is amúgy,akik ha elég gyorsak még fel is vesznek.

Hosszabb távon önvédelmi tanfolyamra is beiratkozhatsz alapvető fogásokat megtanulni.

Szóval van lehetőség.

De a legjobb,ha eleve kikerülöd az ilyen helyzeteket.

Nem mész ilyen helyre dolgozni.

2021. márc. 23. 13:57
 27/27 anonim ***** válasza:
Fel a dinsztelt hagyma szagu kabatot
2021. márc. 25. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!