Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet kiabálás nélkül...

Hogy lehet kiabálás nélkül "utasítani"?

Figyelt kérdés

Aki előttem volt főnök folyton orbibált, nő létére. Elég gusztustalanul is beszélt olykor a munkatársakkal. Én nem vagyok ilyen, nem szoktam se sértegetni másokat, se kiabálni, de 8 minőségellenőrnek vagyok a főnöke és az egyikőjükre sokszor panaszkodnak a többiek, hogy inkább telefonozik, mint sem megcsinálja a munkát, ezért a többinek kell helyette. KIrúgni nem lehet.

Hogy lehet rávenni, attól félek a szép szóból fog nem érteni, egyik fülén be, másikon ki, de nekem a kiabálás, sértegetés nem a stílusom.

2021. márc. 16. 21:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Viccből jársz ide dolgozni? Nem? Akkor rakd el a ku*va telefont. Vagy ha azt akarsz állj fel egy dobozra és ordítsd el magad, hogy te szarsz mindenki más munkájára és arra, hogy őt is várják haza mert te telefonozni akarsz.

Vagy dolgozni vagy itt?

Igen? AKKOR DOLGOZZÁL!

Ennyit, mindenki előtt mondj el neki hangosan, határozottan, akár durvábban. Utána nem fogja a telefont elővenni. Ha erre nem vagy képes akkor nem vele van a baj hanem veled.

2021. márc. 16. 22:36
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok paraszt, köszi ;) A jó vezető nem itt kezdődik.
2021. márc. 16. 22:38
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

Az, hogy határozottan leszidod mindenki előtt nem parasztság kérdése. Vedd ki k*rva szót és akkor csúnya szó sincs benne. Vagy mondhatod másképp, itt a határozott leszidáson van a hangsúly.

Azt mondtad, hogy mondták neki a munkatársak, te is mondtad neki külön. Tehát többször is mondták neki. Magyarul teljesen mindegy mit mondasz neki szépen. Tojik rá. Gyakorlatilag falnak beszélsz ha szépen beszélsz vele. Vagy szerinted vannak titkos varázsige szavak amiket ha szépen elsutogsz a fülébe akkor majd 180 fokos fordulatot vesz a viselkedése?

Nem tudom milyen megoldást vársz. De azon kívül, hogy határozottan leszidod, nem hiszem, hogy van más út. Ha akarod hívd külön, ha akarod nyilvánosan, ha akarod más szavakkal.

Mert az, hogy határozottan beszélsz vele, nem parasztság és igen, egy jó vezetőnek azt is kell. Még, hogy parasztság és nem jó vezető aki leszid egy nem dolgozó embert. Pont az a lényege a jó vezetőnek, hogy aki dolgozik, azzal szépen beszél. Aki hibát vét, annak segít. Aki pedig magasról tojik mindenre, többszöri szólingatás után is, hátráltatja a többieket, eltereli a figyelmüket és telefonozik, azt leszidja, keményen, az ilyesmi elfogadhatatlan. Ennyi a jó vezető. Ha szerinted ez paraszt, akkor egészségedre. Az iskolában is lekiabálják és szétszidják a fiatalokat ha telefonoznak. Akkor most minden tanár is egy paraszt? Vagy felnőttként hirtelen mindenki megtanul szép szóból érteni szerinted? Mert a fenti szöveget a k*rva szó kivételével, kicsit átírva mindig a tanáraimtól hallottam és valahogy az ilyen tanárok óráin dolgoztunk a legjobban.

Nem csak szép "de légyszi ne csináld már" szavakból áll a vezetés. Az pedig, hogy egyszer leszidod, nem jelenti azt, hogy folyton keménykedni kell mindenkivel utána. Az tényleg paraszt lenne. A te döntésed szerint lehetsz megint kedves, amilyen vagy és tisztelet tudó mindenkivel, vele is, miután dolgozik rendesen. De ha nem fogadod el, hogy egy vezetőnek néha határozottnak, keménynek kell lenni. Akkor ezt kifogja használni.

Persze én nem mondom meg mit csinálj. De azt írni, hogy szerinted a jó vezető nem cseszi le a sz*rok bele mindenbe alkalmazottakat mert az paraszt. Akkor eléggé el vagy tájolva.

Szerintem csak egyszerűen félsz a konfliktustól. Biztos vagyok benne, hogy egy kis kiosztással féken lehetne tartani és megoldódna a gondod. Utána pedig senkivel nem kéne határozottnak lenned mert mindenki dolgozna és te se miatta aggódnál. Viszont nem akarsz ilyet mert az szerinted "paraszt" de valójában szerintem te is tudod, hogy semmi paraszt nincs egy keményebb szidásban ha jogos. Csak félsz határozott lenni. Mert egy jó vezetőnek néha keménynek kell lenni. Hidd el, a többi munkatárs akivel mindig kedves leszel utána is, odalesznek érted, hogy sikerült a lusta munkást kioktatnod, megnevelned.

Őket nem fogja érdekelni, hogy megszidod mert azt látják, hogy aki dolgozik, azzal rendes vagy és tisztelet tudó. Aki nem dolgozik azt pedig határozottan leszidod.

De ha varázsige szavakat vársz, akkor jó várakozást, hogy jó vezető legyél a te elképzelésed szerint. Én lennék a legboldogabb ha lenne ilyen.

2021. márc. 17. 10:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy a kiabálás és a határozott utasító emberi hangnem nem ugyanaz. Szóval nem azt javaslom, hogy ordítsd le. Hanem, hogy szidd le emberesen. Azt pedig lehet normálisan is.
2021. márc. 17. 11:43
 15/20 anonim ***** válasza:

Erőszakmentes kommunikáció című könyvet javaslom elolvasásra.

Miért nem lehet kirúgni?

2021. márc. 17. 13:45
 16/20 A kérdező kommentje:

Nem olvastam, de fogok, köszönöm!

Kirúgni ennél a cégnél nem szoktak senkit, csak ha iszik vagy ha lop. Egyébként munkáltatói jogkorom nincs, a felettesem sincs, csak az ö felett lévő vezérigazgatónak, mi csak majd ajánlást tehetünk.

2021. márc. 17. 18:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész el a vezérigazgatóhoz? Hogy nem ért a szép szóból és nem lehet vele bírni, a többiek munkáját is zavarja.
2021. márc. 17. 18:36
 18/20 A kérdező kommentje:
Ő sem rúgná ki, ez biztos. Meg előbb megpróbálom azért megoldani szép szóval. Most elkezdtük átdolgozni a rendszert egy picit, amúgy is időszerű volt már, utána lesz "elővéve" a kolléga
2021. márc. 17. 18:47
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát, sok sikert. Mondjuk nem rég volt egy ugyanilyen kérdés, gondolom azt is te tetted fel.

Az pedig, hogy téged a főnököt, meg az igazgatót is egy alkalmazott tartja sakkban azért az elég betyár. Kíváncsi lennék milyen cég ez, szívesen mennék oda én is lábat lógatni :D

2021. márc. 18. 00:32
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem én tettem fel, nem olyan tragikus a helyzet, hogy bárki sakkban tartana bárkit
2021. márc. 18. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!