Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is utálja a Home Officet?

Más is utálja a Home Officet?

Figyelt kérdés

2021. márc. 16. 17:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Örüljetek neki h nem gyárba vagytok
2021. márc. 16. 17:19
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Csak az érzetet, hogy nincs választásom, meg magát az egész pandémiát :/ Amúgy én szeretem, kevesebb stressz, és amúgy is elég introvertált vagyok.
2021. márc. 16. 17:24
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
Első 2 hónapban tök fasza volt, most viszont már kezd unalmas lenni.
2021. márc. 16. 17:27
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Lassan 7 hónapja vagyok itthon, nagyon szeretem. Sokkal jobban be tudom osztani az időmet, nem kell 1.5 órával hamarabb kelnem, hogy beérjek, sokkal több mindenre jut időm itthon.
2021. márc. 16. 17:36
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Tavaly dolgoztam itthonról egy hónapot. Aztán kértem a főnökeim, hadd menjek vissza az irodába. Egyedül dolgozom csak, így megengedtèk. Az első néhány napban még tetszett is, mert elég volt fél 8-kor felkelnem, bármikor reggelizhettem nyugiban. Ha nem volt annyi munka, akkor csinálhattam mást. Aztán elkezdtem ezt unni. Hiányzott, hogy nem mozdulok ki, nincs meg a napi rutin. Ráadásul itthon nem volt szkennelőm meg színes nyomtatóm. Nem tudtam normálisan haladni.

Múlt hét előtt is kérdezte a főnök, hogy szeretnék-e a korlátozások alatt otthonról dolgozni. Mondtam, hogyha lehet, akkor nem...

N

2021. márc. 16. 17:38
 6/19 anonim ***** válasza:
89%
Én nem szerettem, tavaly 3 hónapot voltam itthon. Gyárban dolgozom laborban, elég nehéz volt itthonról intézni mindent, reklamáciokat kivizsgálni, nem megfelelőségiket intézni és 9 ember munkáját menedzselni. Alig vártam, hogy visszamehessek
2021. márc. 16. 17:38
 7/19 A kérdező kommentje:

Nekem hiányoznak a munkatársak, személytelenek a teams meetingek. Jó volt együtt ebédelni velük, amikor bent voltunk az irodában. Reggelente sokkal nehezebb a munkát elkezdeni, mert hiába kelek fel, vagyok gép előtt én szerettem azt a 45 perc utazást is, amíg a munkahelyre értem, felébredtem átgondoltam a napomat, most meg az itthoni teendők kötnek le, h reggel berakok mondjuk egy mosást, vagy kitalálom mit főzzek ebédre.

Egy 2 mondatos kérdést, ha írásba teszem fel, akkor is későn válaszolnak, ha hívni próbálom, akkor ki tudja milyen értekezleten van. Személyesen oda mennék, ha nem ő beszél fél perc lenne, így 1 óra is lehet míg választ kapok egy kérdésre vagy több. Kevésbé érzem produktívnak.

2021. márc. 16. 17:40
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

Én a magam vonatkozásában egy elég konzervatív hozzáállással élek: a munkahely való arra, hogy dolgozz, és az otthon arra, hogy pihizz. A munkahelyen max 10-20%-ban foglalkozom magándolgokkal és fordítva, home office-om is csak eseti. Egy napos home office-om sosem volt, inkább csak vannak feladatok, amiket akut elvégzek...

Ebből következően mindig bemegyek a munkahelyre és mindig találkozom azokkal, akik hasonlóképpen vannak. Ma is elég sokan voltunk... Én személyességi térben igyekszem élni az életem, s így igyekszem végezni a munkám is. Van persze, amikor elkerülhetetlen az online ügyintézés, de ezeket mindig minimalizálom.

2021. márc. 16. 18:38
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
ÓÓÓ de cserélnék veled.....
2021. márc. 16. 22:48
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondhatatlanul imádom. Az a napi 2+ óra időnyereség rengeteget számít. El nem tudom képzelni, hogyan fogom viselni a 6 óra alvást, hogy nem lesz időm sportolni és bizonyos időszakokban én-időm se lesz. A zsúfolt tömegközlekedést is nehezen viselem.

Viszont.

Nem tudsz hetente pár nap bejárni?

A mostani munkahelyemen opcionális a 100% home office a járvány alatt, de akár heti 5 nap bemehetsz. Előző munkahelyemen október végéig heti 5 nap berángattak minket (gyűlöltem és nehezen viseltem), de november óta náluk is opcionális bejárás. Első munkahelyemen 50%-ban kötelező bejárni, a többi nap be lehet, ha valaki akar. Ahol interjúztam, amikor váltottam, a legtöbb helyen 50%-ban kötelező is bemenni.

Pedig a fent említett cégek nagy része IT-s, ráadásul némelyik multi.

Azért azt se értem meg, ha totál tilos bemenni, nagyon extrovertáltaknak rossz lehet és a csapatszellemet is rontja.

Ettől még beteg vagyok a gondolattól, hogy csak heti 1 nap home office lesz a járvány után.

2021. márc. 16. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!