Mi a véleményetek az olyan emberekről, akik minimálvégzettséget igénylő tucatmunkát végeznek, de úgy képzelik, hogy ők a cégnél pótolhatatlan munkaerők?
Mert ha valakinek diplomája van egy nehezen végezhető szakról, és abban dolgozik valahol, ott még érthető, elképzelhető, hogy tényleg nehéz volna megtalálni a méltó utódját, hogy ha elkerülne.
Na de számomra például azt volt röhejes látni, amikor gyárban dolgozva páran az ugyanolyan betanított munkás kollégák (zömüknek csak a nyolc általánosa volt meg) közül képzelték ezt magukról. Úgy gondolták, ők valami élmunkások, akik nélkül megállna a gyár. Meg hogy mindenki más sumákol, csak ők dolgoznak rendesen. Meg az idősebbek szerettek avval villogni, hogy ők már harmincvalahány éve ott vannak, és annak oka van bizony. Röhejes, mert az elsődleges ok nyilvánvalóan az, hogy ha elküldenék őket, akkor végkielégítést kellene fizetni.
Vajon mi az oka ennek, hogy egyesek szeretik ezt képzelni magukról úgy, hogy igazából a közelébe sincsenek annak a szintnek?
Függetlenül attól, hogy az ember hol helyezkedik el a társadalmi hierarchiában, fontos számára, hogy úgy érezze, hogy a munkájának célja van, jól végzi és ezáltal értékes lesz. Ezek az emberek egyszerűen elismerésre vágynak.
Illetve ez nem csak a gyárakra igaz szerintem, én például értelmiségi munkát végzek, azonban ilyen körökben is azt tapasztaltam, hogy például a managereket tartották az emberek túlfizetett semmirekellőknek, és magukat az értékteremtőnek.
#12 vagyok.
Nem gondolnám két külön fokozatnak, lévén, hogy így fejezik ki a frusztrációjukat amiatt, hogy keveslik a munkájukért kapott elismerést, kompenzációt. A saját világukból azt látják, hogy a felettük dolgozók csak a feneküket meresztik egész nap meetingeken, és cserébe többször annyi pénzt kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!