Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem akarok többet dolgozni?

Nem akarok többet dolgozni?

Figyelt kérdés

Annyi az értelme a munkának, hogy életben tartom magam (eszem-iszom-alszom), azért, hogy dolgozni tudjak azért, hogy fizessek magam után adót. Tervekre, célokra, álmokra semmi nem marad. Inkább hazaköltözöm a szülői házba, keresek havi nettó 50-et valami kis - nem megerőltető - munkával, aztán inkább elvagyok, a kajámat állom, a rezsi négyfelé oszlik. Ugyanott vagyok, mint ha teljes munkaidőben dolgoznék, albit fenntartva, stb. Sőt. Még jobban is jövök ki, mert nem amortizálódom le lelkileg-testileg napi 8 óra terrorban valahol, és még tanulni is tudok autodidakta módon.

Családalapításról, saját lakásról, házról már rég lemondtam. Esetleg öröklés útján jutok majd házhoz, ahhoz is majd 120 évesen, addigra meg már a kilenc is páros lesz.

Mi erről a véleményetek?

28/N

2021. márc. 11. 19:29
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
#19-es: Nagy kalapemelés a szüleidnek, hogy kitoltak magukból egy lakást neked csak puszira, mert a gyerekük vagy! Nem is gondolod milyen szerencsés vagy, hogy nem a szülői házban kell élned nem tudom hányad magaddal egy rakáson. (Függetlenül a szülőkkel való kapcsolattól.)
2021. márc. 11. 22:03
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Szánalmas mókuskerék az egész valóban, semmi értelme így élni. Én sem fogok sokáig.
2021. márc. 11. 22:03
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Szivembol szoltal!
2021. márc. 11. 23:08
 24/31 anonim válasza:
100%
Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hálás is vagyok nekik nagyon és az is leszek, amíg élek. Jó is velük a kapcsolatom természetesen. Nem tudom, enélkül a lakás nélkül mi lenne velem/velünk, valószínűleg egy egy szobás huszon négyzetméteres lyuk albérlet elvitte volna a félrerakott pénzünket és nullán lennénk, ahogy sajnos sokan ilyen korban... Amit nagyon gáznak tartok, olyan áremelkedések vannak, hogy csak lesek, a fizetések meg ugyanannyik, gyászosan kevesek. Mondom ezt az egyik legélhetőbbnek tartott dunántúli városból.
2021. márc. 11. 23:13
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Különben, sajnos igazad van kérdező.
2021. márc. 11. 23:54
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan Így vagyok vele,mint a kérdező......Viszont azt nem bÍrnám ki,hogy egyáltalán ne dolgozzak....túl haszontalannak érezném magam és sokat unatkoznék..napi 3-4 óra munka az ideális.
2021. márc. 11. 23:58
 27/31 anonim ***** válasza:
16%

Ha már véleményt kérdeztél...

Szerintem neked nagyon alacsonyan vannak az igényeid: "eszem-iszom-alszom", "Inkább hazaköltözöm a szülői házba, keresek havi nettó 50-et"

Ezzel önmagában nem is lenne gond, sokan élnek így, viszont mégis panaszkodást érzek a szavaidban.

Gondolom szeretnél egy "jobb" életet, de nem annyira nagyon, hogy tegyél is érte valamit.

A megoldás az lehet, hogy emeld meg az igényeidet, ne elégedj meg azzal, ahogy most élsz. Hidd el, azt is meg tudod csinálni ugyanúgy, ahogy a mostani szintedet is meg tudtad csinálni. (Sokan vannak akik arra vágynak, ahol te tartasz most)

Egy idő az lesz az alap, természetes lesz számodra, hogy olyan szinten élsz és el sem fogod tudni képzelni, hogy mások hogyan tudnak az alatt a szint alatt élni.

Mi 3 gyereket nevelünk, dolgozunk, szórakozunk, utazgatunk... számunkra ez a természetes szint. El sem tudnám képzelni, hogy hogyan tudnék havi 120-200.000 forintból kijönni, vagy, hogy a szüleimhez költözzünk. Pedig nekem is csak 2 kezem van, nekem is 24 órából áll a napom. Nem vagyok nálad sem szebb, sem okosabb, sem ügyesebb, nem örököltem vagyont. Egyszerűen csak másképp gondolkozok.

2021. márc. 12. 08:03
 28/31 anonim ***** válasza:

9es vagyok,igaz,nekem a szüleim biztosîtanak saját külön lakást így arra egyáltalán nem kell költenem most és később sem,hacsak nem akarok nagyobbat.

Mondjuk albérlettel tényleg nehezebb :/

Esetleg lakáshitel,van amikor megéri,ha már úgy keresel.

Pl a big 4-nál pár év után szerintem már egész szépen lehet keresni. Igaz,nagyon sokat kell dolgozni.

2021. márc. 12. 11:28
 29/31 anonim ***** válasza:

Ha pár évig teljes munkaidőben dolgozol es otthon laksz akkor egy önerőt te is összehozol. Ha továbbra is otthon maradsz és kiadod a lakásodat akkor már van plusz egy bevételi forrásod es kifizeti magát a lakás. Ha miután kifizetted a lakást, még mindig otthon maradsz, akkor a lakás tejel neked valamennyi bevételt minden hónapban, amit szintén befektethetsz értékpapírba vagy mégegy lakásba, stb. Vannak lehetőségek, csak kell hozzá dolgozni az elején. De ha úgyis a gyerekszobádban maradsz és nincsenek nagy kiadásaid, családalapítási terveid akkor azért elég jól meg tudod szedni magad, és egy idő után tényleg eljuthatsz odáig hogy ne kelljen dolgozni, mégis megéljél.

Én mondjuk egyedül élek, csak a rezsi meg az étel jóval többe kerül mint havi 50 rongy, szóval szerintem kicsit alullőtted a kiadásokat.

2021. márc. 12. 12:58
 30/31 anonim ***** válasza:
Miért nem mész ki osztárokhoz?
2021. márc. 12. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!