Ujabb karantén esetén mit lehet tenni munkáltato ne szabadságot irjon?
Elvileg semmit, szabadnapjaid közül legfeljebb 7-ről döntöd el te, hogy mikor akarod kivenni, de azt is legfeljebb két részletben.
Ha majd kevesebb mint 7 napod lesz és el akarnak küldeni akkor szólj, hogy dolgoznál.
Nekem se tetszik.
Kérhetsz fizetetlent, vagy megadja vagy nem, másik kérdés, hogy mennyire hiányzik majd a félhavi fizetésed. Ugye ott van az is, hogy a szabadság 2/3-ával a főnököd rendelkezik, szóval kiadhatja szabadságnak is.
Táppénz meg orvosfüggő. Most nem tudom mennyi az átfutási ideje tesztelésnek, de novemberben 10 nap volt. Ha rugalmasabb a dokid, felhívod, hogy lázas vagy, meg covidos tüneteket produkálsz, ő táppénzre vesz, kiküldi a tesztelőket, ez 2-3 nap, majd a teszt eredmény megint 5-7 nap, aztán ha negatív, akkor ugye egyből "szabad" vagy, az addig eltelt idő meg marad táppénz. Mivel "távgyógyászat" van, nem tudja bebizonyítani, hogy te most érzel ízt vagy szagot. Tudom ez így átverés, de ilyen becstelen megoldásokat szül, hogy a rendszer elengedi a karanténosok kezét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!