Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha diplomásként...

Mit tegyek, ha diplomásként nem vagyok való diplomás munkahelyi közegbe?

Figyelt kérdés
Azt érzem, hogy szakmunkásnak kellett volna tanulnom. Egyrészt baromi nehezen lett meg sok év csúszással a BSc-m (amire ráment az egészségem egy krónikus betegség eredményével) másrészt eddig kudarcot vallok az elhelyezkedéssel. Pályakezdőként fél éven belül ez már a 3. munkahelyem (1.-t otthagytam mert nehéz volt, 2.-ról kirúgtak 2 hét után). Most egy közepes vállalatnál dolgozom és sok a női dolgozó. Szünetekben szakmai dolgokról, családról, kapcsolatokról meg ilyen semmitmondó sznob dolgokról beszélgetnek miközben összegyűlnek és alapvetően nem illek a közegbe. Sokkal jobban szeretek fociról, való világról, politikáról fröcsögni. Utálom a smalltalk-ot ami napi szinten folyamatosan megy. Persze a legfontosabb, hogy ez a munkahely is baromi nehéz, semmit nem értek a céges folyamatokból, imitálom, hogy próbálok betanulni, de alapvetően értetlen vagyok és eddig nem tűnt fel, de nem fogom tudni ellátni a munkaköri kötelességeket. Ráadásul pszichésen is elég rosszul vagyok (gyomorideg, krónikus fáradtság), ami miatt gondolkozni/koncentrálni se tudok. Mondanátok, hogy hagyjam ott, de vajon melyik balek munkáltató lesz az aki ismét fel fog venni hasonló munkakörbe? Új szakmát tanulni meg min. megint 2 év és mindjárt 30 leszek eddig cirka 4-5 hónap munkaviszonnyal meg több mint fél évtized egyetemi kínlódással.

2021. febr. 24. 19:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
94%

Nem lehet neked valami mentális problémád?

A munka világába egy esetben nem kell helytállnod: ha valakinek a valakije vagy. Minden más esetben teljesen mindegy a munkás ranglétra mely fokán állsz, szívni fogsz. Minél lejjebb vagy annál kiszolgáltatottabb. És annál kevésbbé nézik el a hibákat.

2021. febr. 24. 20:59
 12/13 A kérdező kommentje:
11: Ja menj már a hülyeségekkel! Hasonlíts össze egy melós vízvezetékszerelőt akire hónapokat kell várni vagy lasszóval kergetni meg egy pályakezdő diplomást, akinek legyen 10 év szakmai tapasztalata, értsen mindenhez IS, beszéljen 2 nyelven perfekt és proaktív karriermenedzsment címszóval hétvégén is dolgozzon otthon épp valami idióta projekten amit szellemi rabszolgaként épp rásóznak.
2021. febr. 24. 22:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Villanyszerelőként kellsz reggel 5-kor és fekszel... hát szerencsés napokon 8-kor, húzósabb napokon 10-kor. Mert vállalkozó vagy, amíg keresel van bevételed, amint beteg leszel 0 ft.

Kezelned kell az embereket. Kimenni megnézni a dolgot. Mondani egy korrekt árat, veszekedni az emberrel, hogy ennyiért vállalod és ez nem túl drága. Ha megcsinálod futni a pénzedért, mert azt mondják mégsem jó amit csináltál. Közben rohangálsz az alkatrészekért, hogy beszerezd, közben intézni kéne a magánéleti dolgokat számlák stb. Nagyobb projekteknél szerződésekre odafigyelni, mert egy kis kitétel és megcsinálsz egy egész lakótelepet, az építtető meg a vállát huzigálja kifizetés helyett, mert egy passzus pont felmenti a fizetés alól (a feketén dolgoztatott szakembereknek még megtámadható szerződése sincs)

Tudom ilyen ez, mert van a családunkban szakmabeli, és ne tud meg hány millió ki nem fizetet forint ment a semmibe. Hiába keresett a szakmája, ez ugyanúgy fárasztó. Karakánnak kell lenni. Tudni kell az emberekkel beszélni, mert mindennap lesz konfliktusod az ár miatt. Ez az élet sem egyszerű.

2021. febr. 25. 03:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!