Miért nincsenek elismerve a mérnökök?
Sziasztok!
Jelenleg a műegyetemen villanykarán tanulok villamosmérnöknek, viszont egyre jobban azt érzékelem, hogy ez nem éri meg. Az itt végzettek 90%-a felér egy diplomás szakmunkással, fizetésileg is (ez vonatkozik mindegyik műszaki, informatikai egyetemre/karra). Ha nem csak dolgozni megy valaki bsc, vagy msc után, akkor elkezd doktorálni, ami +4 év jó esetben, arról nem is beszélve, hogy a 3,5 éves képzést csak akkor tudod ennyi idő alatt kijárni, ha a ponytail 120kg kategóriába tartozol. Persze, ha felvesznek mondjuk valami alacsony ponthatáros jogra, vagy ha megengedhetik költségesen bent van akárki, kijárja kettessel és egyből olyan fontos ember lesz, hogy oda is van kényszerítve a neve elé a doktor, arról nem is beszélve, hogy gyakornokság után annyit keresnek, mint a mérnökök sosem fognak. Körülbelül örülnöm kéne, hogy diploma után elmehetek minimálbérért kalapálni valahova, sörhassal, hosszú hajjal, kontra járhatnék öltönyben dolgozni doktori címmel. Ezek után nem kérdés a pályaváltásom.
Milyen mérnök? Bármelyik multi ad ennyit Budapesten vagy környékén, nem a vidéki KKV-kból vagy az állami cégekből kéne kiindulni. Én egy kevésbé piacképes mérnöki diplomával is magasabb kezdőt kértem és kaptam. És ez csak a kezdő. A második fizetésemeléssel lett meg a nettó 400... Nekem elég a főnökeimtől kapott meg a bankszámlámra utalt megbecsülés is. Ha egy villamosmérnök minimálbért keres, azt én egy kapcsolót nem engedném hogy felrakjon nekem, mert semmit sem ér a tudása.
Milyen szakmunkás? A szakmunkás max. zsebbe kap ennyit, azt is csak akkor, ha van munka, és csakis feketén. Táppénz, nyugdíj kilőve. 50 évesen meg sérvet kap. 12 órákat hajolgat a hidegben, mocsokban. Ott ez a csúcsfizetés, nem lesz senki milliomos burkoló, mint ahogy a sok fogyatékos troll ordítja itt folyamatosan. De ha vállalkozókat veszel be az összehasonlításba, akkor vegyél be egy maszek projektmunkát a mérnökök részéről. Nem napi 15 ezerért dolgoznak, főleg nem 12 órákat, mint a szakmunkások...
Én egy kicsit másképp közelíteném meg a kérdést a többiekkel ellentétben.
Először is leszögezem, hogy tisztelet a kivételnek, nem minden mérnökre igaz, amit írok, de a többségére igen. Azért írom ezt, mert előre tudom, hogy sokak megsértődnek majd, meg lepontoznak, de ez is csak engem igazol.
Szóval elöbb a pozitívumok: a mérnökök rendkívül keresettek, és sok mérnöki és infós szak nagyon piacképes. Ebből következően jó eséllyel lesz egy mérnöknek idővel magas fizetése, vagy már kezdőként se alacsony. Az is tény, hogy nagyon nehéz elvégezni egy mérnökit. Sok matek, fizika, szaktárgyak stb. Első félévben is sokan kihullanak.
Akkor jöjjenek a negatívumok. Ez lehet hogy a reál beállítottság hozadéka, de a mérnökök nagy része rendkívül bunkó, faragatlan műveletlen tuskó alak, és tényleg tisztelet a kivételnek, de ez van. Sokan olyan faék egyszerű felfogásúak, hogy semmilyen alapvető szociális érzékenységgel nem rendelkeznek, magukat társadapmilag mindenki fölé akarják pozícionálni, merthogy k.va nehéz volt elvégezni az egyetemet, és ők ezért nagyon menők.
Én is dolgoztam munkahelyen több mérnökkel is, rendkívül szélsőséges nézeteik voltak, leszólták a jogász kollégákat, mondván, hogy az nem is tisztességes végzettség, ahhoz csak magolni kell a sok rizsát, semmi valódi tudást nem ad. Kb. ilyen szintű hozzászólásaik voltak, meg rendre nem jártak be időre dolgozni, merthogy brlőlük olyan hiány van, hogy úgyse rúgják ki őket, mert nem találnak a helyükre mást. Szóval rengeteg mindent megengednek maguknak sokan közülük, etikett szabályokat hírből nem ismeri a többségük, a kultúra teljesen távol áll tőlük. Sokan tényleg azok az igazi kockák, akiket filmekbe mutatnak kb. Olyan mérnökkel is találkoztam, aki egyenesen azt mondta, hogy egy villamosmérnök többet ér egy orvosnál is, mert az orvosit röhögve elvégezni szerinte, a villamosmérnökin meg szívni kell. Én még ennyire beképzelt és önimádó réteggel nem találkoztam, mint a mérnökök nagy része, akikből az alázat teljesen hiányzik. Mindezt csak azért, merthogy szívtak két három félév matekkal mechanikával meg stb-vel egyetemen. Abba bele se gondolnak, hogy egy orvos, jogász vagy gyógyszerész szakot elvégezni mekkora erőfeszítés és mennyi tanulás, alázat stb. van benne.
#25 aha, te viszont perpill 0% lettél én meg 67, tehát a tiedet kevésbé tartják értelmesnek.
"az írásod egy előítéletes baromság."
Milyen előítélet? Tudod mit jelent egyáltalán ez a szó? Világosan leírtam, hogy ezek TAPASZTALATOK. A környezetemben ilyen mérnökökkel találmoztam. Nem egy, nem két ember alapján írtam ezt, hanem úgy, hogy összr tudok számolni 15 mérnököt legalább, aki ilyen csak így hirtelen a környezetemből.
Azt meg vilàgosan leírtam megint csak, hogy tisztelet a kivételnek. Nem tudom mit nem kehet ezen megérteni. Aki nem ilyen tuskó barom, az kivétel. Úgy látszik a te felfogásod is nehézkes.
Szóval ha az én válaszom 0%-os, a tied meg 67, akkor neked van igazad? :D Fú, öcsém, ezt az érveléstechnikát! :D Mondja az új reges, aki jelenleg még ismeretlen minőségű válaszokat ad, én meg stabilan, többezer válasz és 10+ év után kb. 80%-on állok. Azért ilyen "rosszul", mert a politika topik 70%-os átlaga lehúzza, meg minden témánál van egy "híres" lepontozó, aki persze válaszolni sosem tud... :(
Te leírtad a tiéd, én meg leírtam az én tapasztalatomat. Ami alapján a tied baromság, hiszen én nem pár mérnökkel találkoztam, és ők nem ilyenek voltak. Ráadásul előítéletes baromság, mert NEM TAPASZTALATBÓL ÍROD, hogy a szakok nehezek, a "reál szakból fakadó bunkóság" egy igazán érdekes hipotézis, és hát az egyszerű felfogást sem tesztelted értelmezhető mintán (egyszerű felfogással hogy is végzel el egy nehéz szakot? 🤔). Te vagy trollkodsz, vagy rossz helyen dolgozol, vagy a kisebbségi komplexusodat (hogy nem lettél mérnök?) próbálod kompenzálni azzal, hogy regisztrálsz, és egy 2 hetes kérdésre válaszolsz. Pontosabban nem válaszoltál, mert offtopic volt az egész litániád.
Ha most én leírnám, hogy az összes újreges egy hülye troll, TISZTELET A KIVÉTELNEK, akkor igazam lenne? Az egyfős minta (te) alátámasztod ezt... Tisztelet a kivételnek... smh
"Te leírtad a tiéd, én meg leírtam az én tapasztalatomat. Ami alapján a tied baromság, hiszen én nem pár mérnökkel találkoztam, és ők nem ilyenek voltak."
Neked nagyon zokon esett ez a válasz, ha itt okádod magadból a mocskot azóta is. Mellesleg évek óta itt vagyok, ha nagyon akarod és jobb lesz az estéd, bescreenelem neked a statisztikámat, de úgyis azt mondanád, hogy nem az enyém stb. Amúgy nem tudom miért nem látszik a százalékom, valszeg a megosztottság miatt, de amúgy 3 pipás vagyok én is, de ezen az oldalon valóban lepontoz sok marha, akine nem tetszik egy egyébként hasznos válasz, ezért sincs semmi értelme a pontozásnak, mert nem a hasznosságot méri. Te egy barom voltál, amit írtál semmi relevanciája, ez a beidézett rész is egy ökörség volt tőled, látszik, hogy neked ennyiben merülnek ki az érveid. Ezért sem fogok a továbbiakban reagálni az ökörségedre.
Ilyen ökörrel még komolyan nem találkoztam, aki szerint az én TAPASZTALATAIM azért baromság, mert te mást láttál. Magyarul nem tudod megcáfolni, hogy ez az általánosság. Nézz már szét ember! Általánosságban is ez az emberek véleménye a mérnökökről. Nálunk se szerette őket a főnök az ilyen nagyképű hozzáállásuk miatt, mint amit fent leírtam, és ő is megerősítette, hogy ezek a tapasztalatai velük. Még egyszer: TISZTELET A KIVÉTELNEK. Fel bírod fogni? Te ezek szerint kivételekkel találkoztál, ezért gondolod baromságnak a kommentem, valójában viszont a tied az. A te gondolatmeneted olyan ökörség, mintha én azt mondanám, hogy sok román fordul meg a környékemen, mert én ezt tapasztalom, mert olyan helyen élek mondjuk, te meg erre azt mondod, hogy nem igaz, nincsenek is románok, mert te nem találkoztál eggyel sem. Baromság ez az érvelés, ne erőltesd, engem nem győzöl meg vele.
Ha meg te a százalékodra vered magad ezen a viccoldalon, hogy ezzel győzködd magad, mekkora "hasznos" válaszadó vagy, az is komoly problémákra utal. Minek akarsz ennyire győzködni, hogy neked van igazad? Nárcisztikus vagy? Engedd el, senkit nem érdekel a fröcsögésed.
A mocskot egyedül te okádod, drága újreges, olvasd vissza a válaszodat. Azért nem látszik a százalékod, mert most regisztráltál. Ilyen egyszerű, így megy ez, mióta létezik ez az oldal. Vicces, ahogy lepontozó marhákat emlegetsz, de a te véleményed azért valid, mert egy ideig 67%-on álltál, én meg 0%-on... 😅
Ott hibáztam, hogy nem tettem idézőjelbe a "tapasztalatod" szót. Mert előítéleteket, anekdotákat írtál, meg hogy "dolgoztál már mérnökkel". Milyen óriási, átfogó tapasztalat! Ez alapján érvényes következtetést tudsz levonni bármilyen csoportra? Nem sok ész kell hogy belásd, hogy nem. (Akkor miért nem látod be?) Valószínűleg magadban és a túlzott magabiztosságodban kéne keresned a hibát.
Megtennéd, hogy idézel tőlem nagyképűséget, mert én nem találom. Viszont annál inkább jelen van a te frusztrált, inkoherens, érvelési hibáktól hemzsegő szövegeidben. Ki vagy te, hogy "általánosságokat" állapíts meg, amiket nekem kell megcáfolni? :D Attól hogy kisebbségi komplexustól vezérelve ideírsz egy féloldalnyi mocskolódást, még lesz igaz, és nem lesz "általánosság". A főnököd kicsoda, hogy a véleménye bármit is számítson? :D (Még egy igazi tekintélyre hivatkozás érvelési hibát sem tudsz produkálni...) Sajnálom hogy nem sikerült felfogni azt az egyszerű, a tiednél jóval átfogóbb _tapasztalati_ példát, hogy 100-ból 2-n láttam azokat a jeleket, amiket te általánosságként említesz, de ez a te problémád. A te érvelésed szerint 100-ból 98 a kivétel, na hát ilyen spindoktorral sem találkozik minden nap az ember.
Az a helyzet, drága újreges, hogy te verted magad a százalékra. Most hogy már többen értékeltek téged, és fordult a kocka, már nárcisztikus vagyok amiért _én_ nézem a százalékokat? 🤨 Olvasd már vissza a 13:52-es írásod...
Ez a TISZTELET A KIVÉTELNEKezés ostoba proli szöveg, amolyan felelősségkizárás, hogy nehogy pofán vágják őket a suttyóságukért. Kb. mintha azt mondanám hogy "minden nő k.va" vagy "minden férfi nőverő", TISZTELET A KIVÉTELNEK. Ezt csinálod te, egy inszignifikáns kisebbséget állítasz be általános példának. És persze csakis a mérnökök ilyenek, "véletlenül" hallgatsz arról, hogy jogászok, orvosok, vagy mondjuk kőművesek között milyen arányban fordulnak elő bizonyos antiszociális viselkedésmódok.
"Azért nem látszik a százalékod, mert most regisztráltál."
Ebbe az új nyomorult rendszerbe pontozásos alapon megy. Most nézem, vissza lettem minősítve 3-as kategóriába, multkor 4-es voltam. Valszeg azért mert a sok barom akit nevén neveztem lepontozott. Hónapok óta itt vagyok, mivel tudom, hogy igazam van, ezért csak nevetni tudok rajtad aki állít valamit és meg van róla győződve, hogy az az igaz. Be tudnék neked screenelni kérdést is, amit fél éve tettem fel erről a profilról, de nem érsz annyit, hogy itt bizonygassak bármit is egy anonim senkinek, aki arra veri msgát, hogy 10 éve itt bohóckodik egy viccoldalon.
Okádd magadból nyugodtan a mocskot tovább, max le leszel pontozva ismét, aztán annyi a "teljesítményednek" a végén. 🤣🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!