Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nincsenek elismerve a...

Miért nincsenek elismerve a mérnökök?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg a műegyetemen villanykarán tanulok villamosmérnöknek, viszont egyre jobban azt érzékelem, hogy ez nem éri meg. Az itt végzettek 90%-a felér egy diplomás szakmunkással, fizetésileg is (ez vonatkozik mindegyik műszaki, informatikai egyetemre/karra). Ha nem csak dolgozni megy valaki bsc, vagy msc után, akkor elkezd doktorálni, ami +4 év jó esetben, arról nem is beszélve, hogy a 3,5 éves képzést csak akkor tudod ennyi idő alatt kijárni, ha a ponytail 120kg kategóriába tartozol. Persze, ha felvesznek mondjuk valami alacsony ponthatáros jogra, vagy ha megengedhetik költségesen bent van akárki, kijárja kettessel és egyből olyan fontos ember lesz, hogy oda is van kényszerítve a neve elé a doktor, arról nem is beszélve, hogy gyakornokság után annyit keresnek, mint a mérnökök sosem fognak. Körülbelül örülnöm kéne, hogy diploma után elmehetek minimálbérért kalapálni valahova, sörhassal, hosszú hajjal, kontra járhatnék öltönyben dolgozni doktori címmel. Ezek után nem kérdés a pályaváltásom.

2021. febr. 23. 16:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%
Remélem, ilyen fordított logikávan NEM mérnöknek készülsz, mert téged tényleg nem fognak elismerni, mivel nem vagy képes logiksuan gondolkodni.
2021. febr. 23. 16:42
 12/33 A kérdező kommentje:
11.: Olyan logikám van, hogy még a mondataim sem érted.
2021. febr. 23. 16:43
 13/33 anonim ***** válasza:
70%

Ez egy kvanagy fszság sarkított hlye példákból kiragadva gondolom totál szűklátókörűen.

Általában jobban keresnek a szakmunkások többségénél a villamosmérnökök és mérnök infósok.

Jogászoknak meg olykor szrabb a kezdőfizetésük és nekik 5 évet kell nyomni Msc-n, majd még doktori lófszt és még akkor is...

Az utóbbi 10 évben, most is és régebben is elég sok villamosmérnököt, mérnök infóst, jogászt ismerek/ismertem és hogy hogy miképpen mennyiért stb...

Mérnökinfós és villamosmérnök és jogász is sokféle lehet valaki, kezdjük ott...

egyrészt mire szakosodva, másrészt ő mit tud, milyen skilljei vannak

ismerek olyan mérnököket, akik kissé hlyék, de alkalmazni tudják valamelyest a tanultakat, őket betanított mérnöknek hívom

meg ismerek olyanokat is, akiknek elég nagy tudásuk van, jó problémamegoldó képességük, stbstb

kezdetben kicsit, később meg sokkal nagyobb lesz a fizetési különbség köztük

2021. febr. 23. 16:45
 14/33 anonim ***** válasza:
35%

Egy újabb egyetemista aki rájött hogy ma már senki nem esik seggre egy diplomás embertől, és hogy a sima szaki sokkal többet keres a kis magánmutyizásaival mint a mérnök.

Csak azt nem értem hogy a külsőségeket miért kevered bele, miért említed meg kétszer is hogy aki kövér, sörhasú, hosszú hajú, az majd jobban jár. Ezekért az extrákért extrák járnak, vagy mi? :D

2021. febr. 23. 16:45
 15/33 anonim ***** válasza:
87%

Én mondjuk nem mérnöki szakon végeztem, hanem prog infón, de sok a mérnök kollegám. Megnyugtatlak:

1. El lehet időben végezni

2. Kiemelkedően lehet keresni, többet, mint a jogászok 80%-a

2021. febr. 23. 16:46
 16/33 A kérdező kommentje:
14: Ilyet pedig csak az mond, aki genetikailag képtelen bármilyen diploma megszerzésére.
2021. febr. 23. 16:51
 17/33 anonim ***** válasza:
27%

16, te honnan tudod hogy egy anonim oldalon kinek van diplomája és kinek nincs? :D

Tudod, én veled ellentétben nem azért végeztem egyetemet hogy majd nagy ember legyek, gazdag és befolyásos. Nem voltam ennyire ostoba. Láttam hogy nem nagy dolog, körülöttem mindenki diplomás. Talán pont ezért. Mert nálatok a lakótelepen hatalmas dolog. Nálunk tök alap.

Azt is tudtam hogy sokkal többet keresnék ha valami szakmát szereznék és maszekolnék, de én nem azért mentem egyetemre mert ilyen téveszméim lettek volna hogy az többet ér, hanem egyszerűen azért, mert ami érdekelt, ahhoz ez kellett.

2021. febr. 23. 17:09
 18/33 anonim ***** válasza:
82%
Szerinted ez van, a valóságban meg 1,5-2x annyit keres egy villamosmérnök, mint egy jogász. Ne a sztárügyvédekhez hasonlítsd a kezdő villamosmérnököt. A foglalkozásdoktori címet és az öltönyt nagyon szívesen beáldozom az egész jó fizetésemre és a farmerre, pedig nem is villanyos vagyok.
2021. febr. 23. 17:13
 19/33 anonim válasza:
31%
Hat ez azert eleg erdekes, mert egyik nap irtam ki kerdest, hogy kezdo mernokkent a 300 netto jo fizunak szamit-e, erre mindenki jott oda rohogni hogy hat ok 400 nettoval KEZDTEK. Meg allandoan megy itt az onfenyezes hogy 3 ev tapasztalattal mar 600 nettokat visznek haza. Szerintem nem megy szarul a mernokoknek ha tenyleg ez az igazsag.
2021. febr. 23. 19:09
 20/33 anonim ***** válasza:
82%

19

Jó, de milyen mérnőkről van szó? :D

2021. febr. 23. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!