Hogy lehetne a kollégámnak parancsolni?
Olyan munkakörben van, amiben én voltam, csak az én főnököm elment szülni és én kerültem s helyére. Nekem sosem kellett megmondani, hogy mkt csinaljak, mindig tudom a dolgom, csinalom stb.
Az új kolléganő pedig azért jár be, hogy elteljen a 8 óra. Semmi tapasztalata nincs a szakmába (élelmiszeripar), pedig dolgozott itt, csak elment szülni, egyetemen os teljesen mást tanult, most kapta meg, hogy már nem kellett nyelvvizsga.
Mondhatni, hogy én vagyok a vezető, oldjam meg, de ez inkább csak a nevében vezető poszt, a min. ellenőrökkel nincs ekkora probléma, mindenki csinalja a dolgát.
De a kollega az ő felettesük is,és csak azt látják, hogy nyomkodja a telefont, tingli tanglizij.
Adom neki a feladatokat, amik fontosak lennének, hogy jól megcsinálja, auditokat teljesen mi visszük és lesz.rja.
Amúgy kijövök vele, de hiába mondom, hogy csinálja meg, lesz.rja.
Egyedül kellene csinálnia. Hetente rákeresni a rendszerbe, hogy hoztak-e be 1 féle alapanyagot, mert azt mintázni kellene, mielőtt eleadják, de neki 1 miatt nincs kedve kimenni a raktárba, ezért letagadja, hogy érkezett volna be.
Betanítottam, hogy kell egy labormerest csinalni, azt a min. ellenorok nem csinalhatják, főleg a technológia kér tőlünk ilyen mérést, direkt trehányul mérte meg, elb.szta a műszert is, tök gáz volt
Ezek tényleg gáz dolgok. Ha tényleg direkt csinálja ezeket, akkor ott nem nagyon lehet mit tenni. Valami fegyelmi féle, kommunikálni vele, hogy így nincs miért alkalmazni, ha nem csinálja meg a feladatokat, ha nem termel értéket. És ha nem változtat, akkor muszáj elválni.
Vagy esetleg azt észrevenni, hogy van amit jól csinál, ahol termel annyi értéket, hogy megéri neki kifizenti a fizetést, és akkor azokat adni neki.
Nem tom. Főleg akkor lehet nehéz, ha emberileg meg normális és esetleg szar helyzetbe is kerülne, ha kidobod.
Szerintem a fő kérdés tényleg az, hogy mennyire szándékosak ezek.
#5 attól, hogy nem szereti a munkát és nem mondja meg az igazat, hogy védje magát más szempontból lehet normális ember.
amúgy szerintem tényleg annyi a kérdés, hogy termel e annyi értéket, hogy megéri kifizetni neki a pénzt. és vele is ezt kell megértettni, hogy OK, hogy utálja ezt amit csinál, OK, hogy csak a pénz kell, OK, hogy soha nem ő lesz a legjobb, de ha egy mennyiséget nem hoz, akkor egyszerűen már nem éri meg foglalkoztatni.
Ha ezt nem fogja fel, akkor tényleg nincs mit tenni.
A telefon nyomogatása mintavételezés helyett nem elfogadható.
Jelezd a főnöködnek írásban (így védve vagy), mi a helyzet, a konkrétumokra szorítkozva és leírva azt is, hogy eddig te mit tettél a helyzet megoldása érdekében.
Ilyen kollégának egyébként minden feladatot írásban, határidő megjelölésével kell kiadni, valamint a figyelmeztetést is így kell megküldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!