Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen munkahelyet váltani?...

Milyen munkahelyet váltani? Van tanácsod?

Figyelt kérdés
Életem első munkahely váltása vár rám. 23 éves koromban kerültem a jelenlegi munkahelyemre, de a napokban felmondtam mert az egyetemi tanulmányaim miatt akadt jobb lehetőségem. Nagyon félek tőle, itt viszonylag beilleszkedtem. Nem kötöttem örökre szóló baratsagokat, mert nem igazán volt velem egykorú másik lány de idősebbekkel is csak munkakapcsolatban voltam. Mit tanácsolnál nekem? Mi a legnehezebb a munkahely váltásban?

2021. febr. 19. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez változó ki hogy áll a dolgokhoz, kinek milyen a személyisége! Valaki könnyen tanul és illeszkedik be,könnyen ismerkedik az új helyen de van akinek meg nagy megpróbáltartással jár!
2021. febr. 19. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

Nekem mindig az emberekkel volt problémám, soha nem a munkával...a legtöbb helyen egy görények+ami szar még, hogy meg kell tanulni új dolgokat (ez is csak személyes probléma).

Viszont ha ezzel nincsenek gondjaid, akkor szerintem feleslegesen parázol.

2021. febr. 19. 21:10
 3/6 anonim válasza:
100%
Ha jobb a lehetőség akkor lépd meg, azzal, ha úgymond belelököd magad ilyen helyzetbe úgyis menni fog. Hajrá!
2021. febr. 19. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1es vagyok!

Tanácsként igyekezz gyors felvenni a ritmust az új helyen és legyél barátságos hogy szeressenek!

2021. febr. 19. 21:11
 5/6 anonim ***** válasza:
legnehezebb? Hogy azt hiszed, hogy jobb helyre cserélted a régi sz@r unalmas helyet.. eltöltesz pár évet az új helyen és rájössz, hogy ugyanolyan unalmas, sz@r, mint ahonnan eljöttél. És ez újra és újra ismétlődik.
2021. febr. 19. 21:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól függ miért váltasz munkahelyet.

Én kereskedelemben dolgozok, és mindegyik munkahelyemet azért hagytam ott, mert elegem lett. Nagyon sok függ, hogy milyenek a körülmények, és milyenek a kollégák.

Az első komolyabb munkahelyemen öt évet töltöttem el. Itt konkrétan mindenki fúrt mindenkit, mindenki kibeszélt mindenkit. Elegem lett abból, hogy állandóan áll a cirkusz, ezért elegem lett, és váltottam. Az új hely jobb volt valóban, de ott is kijöttek a problémák. Például női kollégáim voltak, így állandóan az volt a probléma, hogy konkrétan málhás szamárnak néztek, és úgy csináltak mintha nem lennék ember. Nekem nem fájhatott a derekam, nekem kötelező volt megemelni az 50 kilós krumplis rekeszt zokszó nélkül... És akkor ott volt a munkaidő be nem tartása. Ekkor összeszedtem egy kis pénzt, és felköltöztem a fővárosba.

Itt kisebb boltba helyezkedtem el, itt férfiak voltak, de az a fajta, amelyikkel nem igazán tudtam kijönni. Így négy hónap után hirtelen felindulásból eljöttem, és azóta a jelenlegi helyemen dolgozok, habár itt is vannak problémák. Jobbnak jobb, mint az előzőek, de már megvan a menekülési vágy innen is.

Amit tudok tanácsolni, hogy ne lovald bele magad, hogy az új hely jobb. Állj úgy hozzá, hogy jobbnak néz ki, de benne van a pakliban, hogy befürödhetsz vele.

Próbáld meg felvenni a ritmust, és figyeld meg a munkafolyamatokat, ki mihez hogyan áll. Próbálj nyitott lenni, és közvetlennek, de mégis legyen meg a lépéstávolság, amit ne mutass ki. Ezzel egyrészről ki megfigyelheted mások személyiségét, és láthatod, ha valaki esetleg kétszínű lenne, vagy áskálódni akarna, esetleg nem vagy szimpatikus neki.

Ami fontos, hogy annyi információt árulj el magadról és olyat, amit bárkinek el lehet mondani következmények nélkül, és nem vet rád rossz fényt. Például, ha kérdezik a munkahelyváltás okát, akkor mondd azt, hogy jobb lehetőségnek tűnt anyagilag, vagy jobban be tudod osztani az idődet, esetleg közelebb van. Ne beszélj arról, ha voltak konfliktusaid, vagy ne panaszkodj, hogy mi nem tetszett.

2021. febr. 19. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!